Πατριάρχης Κύριλλος: “Να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στην Κύπρο”


Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει την Εκκλησία της Κύπρου και την στάση της στο ζήτημα της εδαφικής διευθέτησης στην Κύπρο, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, στη συνάντηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, στην Μονή του Αγίου Δανιήλ στη Μόσχα.

«Συμμεριζόμαστε την θλίψη

του κυπριακού λαού, που σχετίζεται με την διχοτόμηση της πατρίδας του, τη συνεχιζόμενη κατοχή ενός τμήματος της Κύπρου και γνωρίζουμε, ότι η Εκκλησία της Κύπρου έχει μια στάση αρχών στο εν λόγω ζήτημα. Θεωρούμε, ότι η λύση πρέπει να προϋποθέτει την αποκατάσταση της δικαιοσύνης» δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Όπως επισημαίνεται σε τηλεγράφημα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria Novosti, "ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεσθεί στην Κύπρο από τις πρώτες στιγμές της τουρκικής κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και ιδιαίτερα στην μαζική φυγή των ελληνοκυπρίων από τις πόλεις στις οποίες ζούσαν".

«Μέχρι σήμερα υπάρχουν κατεστραμμένες εκκλησίες και μονές. Γνωρίζουμε, τι σημαίνει να καταστρέφονται οι εκκλησίες, γιατί είχαμε μια τέτοια τρομακτική εμπειρία κατά το παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Στα Κατεχόμενα βρίσκονται 514 εκκλησίες, παρεκκλήσια και μοναστήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν μετατραπεί σε τζαμιά, μουσεία ή είναι εγκαταλελειμμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα