Πρώτο τετ-α-τετ του Λεμέρ με τον Σόιμπλε τη Δευτέρα


Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι θα μεταβεί «το πρωί της Δευτέρας» στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον ομόλογό του της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για να συζητήσουν σχετικά με το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα εξεταστεί το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και τα μέσα για να δοθεί μια αληθινή, ισχυρή ώθηση στην ολοκλήρωση της

ευρωζώνης», ανέφερε ο Λεμέρ κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μπερσί με τον προκάτοχό του Μισέλ Σαπέν.

«Θα αναχωρήσουμε μαζί για τις Βρυξέλλες για την πρώτο μας συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών με τον Σόιμπλε», συνέχισε ο Λεμέρ, διευκρινίζοντας ότι συνομίλησε λίγο νωρίτερα με τον ομόλογό του.

Ο Λεμέρ, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος προερχόμενο από τις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων, επικρίθηκε από μια μερίδα της παράταξής του για το ότι δέχθηκε να ενταχθεί στην κυβέρνηση του κεντρώου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, εξήγησε την απόφασή του επικαλούμενος την σύγκλιση των απόψεών τους στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι ο Λεμέρ κατά τη παραλαβή-παράδοση στο υπουργείο του Μπερσί εξήρε τις προσπάθειες του Μισέλ Σαπέν «για τη σωτηρία της Ελλάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα