Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας στην παραλία


Οι υψηλές θερμοκρασίες, το θαλασσινό νερό ή το χλώριο της πισίνας και οι συνθήκες της παραλίας γενικότερα ταλαιπωρούν αφάνταστα τα μαλλιά μας κάθε καλοκαίρι. Τα μαλλιά φριζάρουν, χάνουν το λαμπερό χρώμα τους από την θαμπάδα και ξεραίνονται από τον ήλιο, αλλά υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να τα προφυλάξουμε από τις καλοκαιρινές συνθήκες.

Καταπολεμήστε την θαμπάδα

Το θαλασσινό νερό, αλλά και το νερό της πισίνας απορροφάται από τις τρίχες, αλλάζει το χρώμα των μαλλιών μας και το κάνει να μοιάζει

θαμπό. Κάθε μέρα, προτού πάτε για μπάνιο να βρέχετε τα μαλλιά σας και να χρησιμοποιήτε ένα conditioner, έτσι η τρίχα θα απορροφήσει μόνο το προϊόν και όχι το αλάτι ή το χλώριο.

Η υγρασία και το φριζάρισμα

Η υγρασία ευθύνεται για το φριζάρισμα των μαλλιών, οπότε όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά σας, τόσο λιγότερο φριζάρουν. Τα ξηρά μαλλιά φριζάρουν πιο εύκολα από τα λιπαρά. Η πιο εύκολη λύση για το καλοκαίρι είναι τα λάδια μαλλιών, που θρέφουν σε βάθος εξαλείφοντας το φριζάρισμα και χαρίζουν τέλεια λάμψη στα μαλλιά. Αν δεν είστε ακόμα εξοικοιωμένες με τα έλαια, ίσως θα πρέπει να κάνετε την αρχή.

Η λιπαρότητα των μαλλιών

Με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι φυσιολογικό να ιδρώνετε πολύ τώρα το καλοκαίρι και τα μαλλιά σας να είναι λιπαρά. Η λύση είναι να χρησιμοποιείτε ένα ξηρό σαμπουάν, που απορροφά την λιπαρότητα και από Σεπτέμβρη επιστρέφεται στο παλιό σας.

Το καλοκαίρι τα μαλλιά "υποφέρουν" από τις συνθήκες, αλλά υπάρχουν τρόποι για να τα βοηθήσετε να ανακάμψουν. Μην ξεχνάτε ποτέ πως ο καλύτερος τρόπος για να έχετε υγιή μαλλιά όλο τον χρόνο είναι η καλή ενυδάτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα