"Πόρτα" Κυριάκου στα σενάρια περί "180" στη Βουλή


Τέλος στα σενάρια που πυροδοτήθηκαν ξαφνικά (και με ευθύνη βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος) [πως θα ζητηθεί ευρεία πλειοψηφία 180 ψήφων προκειμένου να περάσουν τα νέα μέτρα από την Βουλή, έβαλε ο κ.Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος "έκοψε" με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο της κοινοβουλευτικής σύμπραξης.

Από την Θεσσαλονίκη,

όπου μίλησε σε κομματική εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι για την κυβέρνηση υπάρχουν δυο δρόμοι: είτε θα κλείσει την αξιολόγηση δεχόμενη τις απαιτήσεις των δανειστών, είτε θα φύγει προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές". Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως τονίζουν βουλευτές του, δίλημμα δεν υπάρχει. Είναι αναγκαία η άμεση πολιτική αλλαγή, έτσι ώστε η χώρα να φύγει από το τέλμα και την στασιμότητα και να προχωρήσει μπροστά με λιγότερους φόρους και περισσότερες ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται και τις επόμενες ημέρες να θέσει και πάλι το θέμα του χρόνου. Θεωρεί πως ο κ. Τσίπρας ροκανίζει τον ελάχιστο χρόνο που έχει πλέον και μη λαμβάνοντας καμία απόφαση, υπονομεύει το μέλλον της χώρας αλλά και την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Αυτό που φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως θα παρέλθει, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, και η τελευταία διορία που έχει η Ελλάδα (μέχρι το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου) και μετά λόγω των εκλογών σε Ολλανδία , Γαλλία και Γερμανία θα είναι τεχνικά και πολιτικά αδύνατον να ληφθούν αποφάσεις. Με αυτό τον τρόπο, θεωρούν στη ΝΔ , θα φτάσουμε πολύ κοντά στον Ιούνιο, όποτε και οι οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας προς το εξωτερικό είναι μεγάλες (φτάνουν τα 7 δις) και η χώρα θα είναι απολύτως με "την πλάτη στον τοίχο".

Η πίεση που θα ασκηθεί από την αντιπολιτευση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά θα είναι μεγάλη και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως τελικά ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να στήσει κάλπες, φοβούμενος το πολιτικό κόστος που θα υπάρξει λόγω των νέων μέτρων.

Στην οδό Πειραιώς πάντως, αποδίδουν τεράστια σημασία στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει σε δυο εβδομάδες στο Βερολίνο ο κ, Μητσοτάκης με την καγκελάριο Μέρκελ. Θεωρούν πως θα γίνει μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση και ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά, το δικό του σχέδιο για τη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Παράλληλα και η κυρία Μερκελ θα καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της και θα γενικότερα θα είναι και συνάντηση που θα διευκολύνει την "πολιτική γνωριμία" των δυο ηγετών. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επιμένουν θα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει έμφαση στην ανάγκη μείωσης των φόρων αλλά και στην προώθηση μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα