LIVE: Υπό αστυνομικό κλοιό οι πορείες για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου


Σε σκηνικό έντασης ξεκίνησε μετά τις 15:00 η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία για τη 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την αστυνομία να προχωρά σταδιακά στον αποκλεισμό των σταθμών του μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής.

Το κέντρο της Αθήνας θυμίζει «φρούριο» για μία ακόμη φορά, καθώς η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Ο σχεδιασμός

των μέτρων θα είναι περίποου όπως πέρυσι, με στόχο σε περίπτωση που ξεσπάσουν συμπλοκές να περιοριστούν γρήγορα. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά θα υπάρξει ειδικό σχέδιο για τη Βουλή γιατί ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών αφού η πορεία αναμένεται να περάσει μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία.

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ασφάλεια, τα ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙΑΣ και Τροχαία θα χρησιμοποιηθούν για την περιφρούρηση των φετινών εκδηλώσεων της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ενημερώνει συνεχώς το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες συνθήκες.

Πέτρες και άλλα αντικείμενα πέταξαν κουκουλοφόροι λίγο πριν τις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης σε ομάδα αξιωματικών της Ασφάλειας που επέβαιναν σε βαν, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο επί της οδού Μπουμπουλίνας στο κέντρο της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα