ΠΟΕΣΥ: Κάλεσμα σε συμμετοχή στις πορείες για το Πολυτεχνείο


Σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και πορείες για την 43η επέτειο της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη, καλεί τον δημοσιογραφικό κόσμο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), για την μαχητική προβολή και δικαίωση των ζωτικών αιτημάτων του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι "η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για κάθε μάχη που δίνεται εναντίον του ολοκληρωτισμού, σε μία εποχή που τα όρια της δημοκρατίας δοκιμάζονται

και οι συνθήκες στις οποίες καλούνται οι δημοσιογράφοι να ασκήσουν το έργο τους είναι εχθρικές, υπονομεύοντας την ποιότητα της Ενημέρωσης".

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους όλης της χώρας στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ να πάρουν μέρος στις πορείες, ενώνοντας τη φωνή για "ψωμί, παιδεία, ελευθερία" και να διεκδικήσουν ταυτόχρονα την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου, για:

- Την αυτόνομη λογιστική λειτουργία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ταυτόχρονα τη διάσωση και αυτόνομη και διασφαλισμένη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ.

- Την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων που να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης.

- Την εξόφληση των καθυστερημένων μισθών, την άμεση αποζημίωση των απολυμένων και την προστασία των ανέργων για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Επίσης, η ΠΟΕΣΥ ζητά να σταματήσει τώρα η φοροκαταιγίδα και να μην γίνει ούτε βήμα πίσω στις δημοκρατικές, συνδικαλιστικές ελευθερίες και την ελευθεροτυπία.

Keywords
Τυχαία Θέματα