O Κουτρουμπής δεν είναι πια... μ@λ@κ@ς !!!


​Τι περίεργη δυναμική μπορεί να έχει μια λέξη που χρησιμοποιείται από το πρωί μέχρι το βράδυ για πάσα ασήμαντο αφορμή; Κι όμως, όταν σοβαρεύει ο λόγος έρχεται και σε χτυπάει σαν τσιμεντόλιθος στο κεφάλι. Έρχεται και σε χτυπάει για να σε ξυπνήσει, να σε ταρακουνήσει, να σε συμμαζέψει απ’ όλα εκείνα που για κάποιο λόγο σε έχουν παρασύρει. Μπορεί να την ακούσεις εκατό φορές και την εκατοστή πρώτη να συνέλθεις. Μπορεί να σε αποκαλεί έτσι ο κολλητός σου, ο ξάδερφός σου, ο αδερφός του ή ακόμα και ο περιπτεράς της γειτονιάς, αλλά αν σε πει έτσι ένας άγνωστος που νοιάζεται, να το ακούσεις διαφορετικά!

Ο

Έβαλντ Λίνεν μπορεί να ήθελε να το πει και να μην τον άφηναν οι αριστερές αντιλήψεις του. Ο Γιάννης Αναστασίου το σκεφτόταν – άλλωστε ένα πρωινό απλά δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση ο παίκτης του – όμως δεν το ξεστόμισε. Ο Αντρέα Στραματσόνι έτσι τον γνώρισε και προσπαθεί να τον αλλάξει. Ο Γκόρντον Σίλντεφελντ, αντιθέτως, κανέναν ενδοιασμό δεν είχε να το ρίξει στο τραπέζι. «Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αυτή η ομάδα, αλλά είναι μαλ...ς. Έτσι όπως στο λέω. Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο, αλλά θα πρέπει να αλλάξει το μυαλό του, να συγκεντρωθεί στη δουλειά. Και το λέω έτσι, επειδή τον εκτιμώ πολύ... Όταν το κάνει αυτό, θα γίνει μεγάλος παίκτης. Κανείς σας, ούτε ο ίδιος δεν έχει καταλάβει πόσο καλός παίκτης είναι».

Τι ή ποιος είναι, λοιπόν, ο Γιώργος Κουτρουμπής; Αν ρωτήσεις τον Λίνεν θα σου πει ότι είναι ένας αμυντικός που έχει άρτια τεχνική κατάρτιση και μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας. Δεν τον έζησε, όμως, πολύ και κυρίως δεν τον έζησε σε επαγγελματική ομάδα (σ.σ. η ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν απείχε χιλιόμετρα απ’ το να χαρακτηρίζεται ως τέτοια). Αν ρωτήσεις τον Γιάννη Αναστασίου, θα στο πει πιο καλυμμένα. «Έχει προσόντα, στοιχεία, δυνατότητες. Πολλές φορές η νοοτροπία του δεν τον αφήνει να κάνει παραπάνω βήμα. Συζητάμε και νομίζω ότι γενικά το τελευταίο διάστημα έχει βελτιωθεί η εικόνα του. Του ανήκει όλο το μέλλον, αν καταλάβει και ο ίδιος τι μπορεί να κάνει».

Κι αν ρωτήσεις τον Αντρέα Στραματσόνι, που δικαιώθηκε στην καλοκαιρινή του πρόβλεψη ότι θα τον στείλει στην Εθνική, θα σου μιλήσει πρωτίστως ποδοσφαιρικά. Εξάλλου, ο Ιταλός πριν περίπου δέκα μήνες έβαλε πλάτη, όταν όλοι ζητούσαν να του… κόψει αν όχι τη μπάλα, τουλάχιστον την ενδεκάδα! «Είναι παίκτης με μεγάλο ενδιαφέρον και μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις, όμως κάποιες φορές όταν δουλεύω με νέους παίκτες προσπαθώ να βλέπω μπροστά και να φανταστώ ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη μελλοντική τους θέση. Ο Κουτρουμπής μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός μέσος και το πιστεύω κι ο ίδιος, ωστόσο μπορεί να αγωνιστεί κι ως στόπερ».

Ο ίδιος, άραγε, τι θα είχε να πει για όλα αυτά; Το άλλοθι της νιότης στα 25 του χρόνια είναι παρωχημένο, όπως και της απειρίας. Παίζει, πλέον, για πέμπτη σεζόν στη Super League και έχει 113 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν, όμως, μια πολύ καλή δικαιολογία για τα πρώτα χρόνια. Δε θα έλεγες ότι πήγαιναν όλα ιδανικά…

Λάσο (Μελισσανίδη) στο Ελ Πάσο!
Η θερμή σχέση του με την Καλλιθέα επιβεβαιώθηκε πριν μερικές μέρες, με τη συγχαρητήρια ανακοίνωση του συλλόγου για την κλήση του στην Εθνική. Μπορεί και στο «Ελ Πάσο» ακόμα να μην περίμεναν τέτοια εξέλιξη όταν το 2012 τον παραχωρούσαν στην ΑΕΚ. Εκείνο το καλοκαίρι ήταν, όπως ο Τύπος αρέσκεται να τα αποκαλεί, ένα από τα δώρα του Δημήτρη Μελισσανίδη στην Ένωση που ψυχορραγούσε. «Παρ’ ότι είχα τρεις προτάσεις πιο συμφέρουσες προτάσεις από ομάδες Αʼ Εθνικής, δόθηκε στην ΑΕΚ γιατί μου το ζήτησε ένας μεγάλος παράγοντας της ΑΕΚ, ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης με τον οποίο με συνδέει μακρόχρονη φιλία», είχε πει ο Νίκος Σαλευρής με το deal να είναι τα χρήματα που χάρισε ο Κουτρουμπής στην Καλλιθέα συν 35.000 ευρώ.

Στα 21 του χρόνια μετά από μια γεμάτη χρονιά στη Γ’ Εθνική και δύο γεμάτες σεζόν στην δεύτερη κατηγορία, ο Γιώργος Κουτρουμπής έγινε μέρος του πειράματος, όπως μπορεί να χαρακτηριστεί η ΑΕΚ της σεζόν 2012-13. Έκανε παρέα με τον Ξενοφώντα Φέτση και τον Παύλο Μητρόπουλο, συνέχισε να μένει στο Μοσχάτο και να παρακολουθεί τον Ζεράρ Πικέ, όμως δε θα έλεγες πως η πρώτη του σεζόν πήγαινε καλά. Παρότι ήταν βασικός στην ΑΕΚ, όσα έζησε θα τον έκαναν να φύγει τρέχοντας το καλοκαίρι από μια κατάσταση στην οποία «έκανε ο καθένας ό,τι ήθελε», όπως θα την χαρακτηρίσει αργότερα.

Ο Παναθηναϊκός τον προσέγγισε και μετά την προσφυγή που θα καταθέσει εις βάρος της ΑΕΚ το καλοκαίρι του ‘13, θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία του τριφυλλιού. 12 χρόνια μετά την πρώτη φορά που άρχισε να παίζει στην Καλλιθέα, ένιωθε ότι είχε βρει τις σωστές βάσεις για να εκτοξεύσει την καριέρα του. Το συμβόλαιό που θα υπογράψει θα είναι τετραετές και λίγο μετά την στρατιωτική του θητεία θα ξεκινήσει η εποχή του στον Παναθηναϊκό, που τότε έσφυζε από Έλληνες. Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν στον πάγκο και στο ρόστερ υπήρχαν οι Καπίνο, Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχουμής, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Λαγός, Δώνης, Μαυρίας, Καρέλης, Ντίνας που θα έπαιρναν λίγο ή περισσότερο χρόνο συμμετοχής μέσα στη χρονιά.

Από τους δώδεκα προαναφερθέντες, που προορίζονταν για έναν μελλοντικό, ελληνικό κορμό μόλις ένας είναι ενεργός σήμερα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ο Γιώργος Κουτρουμπής! Και ο… Κάρλος Ζέκα, δύο! Οι δυο τους θα αποτελούν κι ένα εξαιρετικό δίδυμο κεντρικών χαφ, όταν προς το τέλος της σεζόν ο Γιάννης Αναστασίου θα βρει τον τρόπο να εκμεταλλευτεί ιδανικά τα προσόντα του 25χρονου άσου. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ που δεν έβρισκε σταθερή θέση στην άμυνα του τριφυλλιού μέχρι τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να έχει τάσεις φυγής, καθιερώθηκε στη συνέχεια, κυρίως ως αμυντικό χαφ. Χρίστηκε, μάλιστα, από τους ρεπόρτερ του τριφυλλιού ως MVP των πλέι οφ και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του.

Κι αν το έκανε, δεν ήταν για να δικαιολογήσει τον εαυτό του. Καμιά φορά, απλώς, ήθελε να αιτιολογήσει το χρόνο προσαρμογής που χρειάστηκε για να ανταπεξέλθει στο επίπεδο.

«Μέσα σε τρία χρόνια από την Β΄ Εθνική βρέθηκα στην ΑΕΚ και μετά κατευθείαν στον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που βρίσκομαι σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο! Σίγουρα δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελα φέτος, αλλά θα δώσω τα πάντα για να βελτιωθώ. Άλλωστε, στόχος μου παραμένει να καθιερωθώ ξανά στην ομάδα, να πετύχει ο Παναθηναϊκός τους δικούς του στόχους και, μέσω αυτών, να κληθώ και στην Εθνική Ελλάδας».

Ο ίδιος καθιερώθηκε και πρόσφατα κλήθηκε στην Εθνική. Είναι ακόμα μαλάκας, λοιπόν, ο Κουτρουμπής; Φαίνεται πως ο τσιμεντόλιθος του Γκόρντον Σίλντεφελντ χτύπησε νεύρο!

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα