ΠΑΣΟΚ για δημοψήφισμα στην Καταλονία: Καταδικάζουμε την απροκάλυπτη αστυνομική βία


Την «απροκάλυπτη αστυνομική βία που είναι ξένη με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες» καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Καταλονία.

«Η βία και ο διχασμός κυριάρχησαν χθες στην Καταλονία. Και το πλήγμα για τη Δημοκρατία είναι μεγάλο» αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Να

υπενθημίσουμε ότι υπέροχή του "ναι" στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας ήταν συντριπτική και εξελίχθηκε σε αιματοκύλισμα με την ισπανική αστυνομία να τραυματίζει 844 πολίτες.

Η ισπανική αστυνομία έχει κλείσει μέχρι τις 18:00 ώρα Ελλάδας 92 εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, αφού συγκρούσεις ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και ψηφοφόρους προκάλεσαν τον τραυματισμό 12 αστυνομικών, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Τρία άτομα συνελήφθησαν για ανυπακοή και επίθεση, ανάμεσα στα οποία ένα νεαρό κορίτσι, πρόσθεσε το υπουργείο, καθώς δεκάδες χιλιάδες Καταλανοι επιχείρησαν να ψηφίσουν σ' ένα δημοψήφισμα που έχει χαρακτηρισθεί παράνομο από την κεντρική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Καταλονία: 90% "ναι" στην ανεξαρτησία - Μαριάνο Ραχόι: Δεν έγινε δημοψήφισμα

Keywords
Τυχαία Θέματα