Απελευθέρωση Λεμπιδάκη: Τέλος στο θρίλερ μετά από 6 μήνες - Με θερμικές κάμερες η έφοδος της ΕΛΑΣ (pics)


Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής στην περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκεται σε περιοχή 4 χιλιομέτρων, έξω από την πόλη του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα και με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την πολύμηνη κράτηση του. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν

οχτώ άτομα. Έξι από τους συλληφθέντες έχουν καταγωγή από την Κρήτη ενώ δύο εργάζονταν παλαιότερα σε επιχειρήσεις του κ. Λεμπιδάκη. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, εξετάζεται και η συμμετοχή μίας ανήλικης κοπέλας. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μεταφέρεται στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ.

Το σημείο που επέλεξαν οι απαγωγείς έδινε τη δυνατότητα να μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς να κινούν υποψίες καθώς βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή. Αστυνομικοί βρίσκονταν από το μεσημέρι της Κυριακής έξω από την μάντρα αυτοκινήτων και αποφασίστηκε η επιχείρηση να γίνει στις 7:20 την Δευτέρα. Με θερμικές κάμερες παρακολουθούσαν τις κινήσεις των απαγωγέων μέσα στην μάντρα και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να γίνει η επιχείρηση. Μαζί με τον κ. Λεμπιδάκη βρίσκονταν δύο από τους απαγωγείς που δεν προέβαλαν καμία αντίσταση.

Τα πρώτα λόγια του Λεμπιδάκη

Τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία, σύμφωνα με το neakriti, ήταν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση. «Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα» είπε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Το χρονικό της απαγωγής

Στις 30 Μαρτίου οι απαγωγείς είχαν ακινητοποιήσει τον επιχειρηματία που κινούνταν με το αυτοκίνητο του. Αρχικά οι δράστες είχαν ζητήσει πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για την απελευθέρωση του. Από τότε οι απαγωγείς «έριξαν» πολλές φορές το ποσό που απαιτούσαν καθώς η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας Λεμπιδάκη

Ο 54χρονος Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο γιών του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης αλλά και της Παγκρήτιας Τράπεζας. Ο κ. Λεμπιδάκης είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD, ο οποίος συμμετέχει μαζί με τον αδελφό του Μανώλη στη διοίκηση των Πλαστικών Κρήτης (τα αδέλφια Μανώλης και Μιχάλης Λεμπιδάκης κατέχουν το 26% και 24% αντιστοίχως της εταιρίας).

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης, ενώ η περιουσία του, μόνο από τις μετοχές που κατέχει στην εταιρεία εκτιμάται σήμερα στα 52,6 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία Πλαστικά Κρήτης ιδρύθηκε το 1970 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στη χώρα μας, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα. Από το 1999 η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Συγκινημένη η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά την απελευθέρωσή του

Συγκίνηση κατέκλυσε την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη στο άκουσμα της είδησης ότι τελικά έπειτα από έξι μήνες ομηρείας, τελικά απελευθερώθηκε.

Μιλώντας σε Μέσα, ο πατέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη επιβεβαίωσε ότι ο γιος του είναι καλά στην υγεία του. «Είναι αλήθεια ο Μιχάλης, το παιδί μου είναι ελεύθερος», τόνισε μιλώντας στο protothema.gr και συνέχισε: «Είναι και πάλι κοντά μου. Δόξα τω θεώ είναι καλά στην υγεία του και χαιρόμαστε πολύ γι' αυτό».

Η οικογένεια του επιχειρηματία σπεύδει στο νοσοκομείο όπου έχει μεταφερθεί ο Μιχάλης Λεμπιδάκης για να υποβληθεί σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αγκαλιάσουν και να βρεθούν στο πλευρό του ανθρώπου τους, που επί έξι μήνες βρίσκονταν στα χέρια των απαγωγέων.

Συγχαρητήρια Τσίπρα στην ΕΛ.ΑΣ.

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία της στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, δίνει ο πρωθυπουργός με ανάρτηση του στο Twitter. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει πως το όραμα της κυβέρνησης είναι μια αποτελεσματική αστυνομία απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα και φιλική προς τους πολίτες.

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία

της στην υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη. 1/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 2, 2017

Όραμα μας μια αστυνομία αποτελεσματική απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, φιλική και όχι αυταρχική απέναντι στους πολίτες. 2/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 2, 2017

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εκφράζει τα συγχαρητήριά του στην Ελληνική Αστυνομία «για την επιτυχία της στην υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη». Και προσθέτει: «Όραμά μας μια αστυνομία αποτελεσματική απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, φιλική και όχι αυταρχική απέναντι στους πολίτες».

Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη

Tην Ελληνική Αστυνομία συνεχάρη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα tweet, για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Μ. Λεμπιδάκη. «Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη! Έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη!

Keywords
Τυχαία Θέματα