Παρατείνεται για τρεις μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία

12:44 3/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Την παράταση των κατάστασης εκτάκτου ανάγκης λόγων των συνεχιζόμενων επιθέσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας θα ψηφίσει τις επόμενες μέρες το κοινοβούλιο της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος ΑΚΡ.

Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει το κοινοβούλιο όταν θέτει σε εφαρμογή νέους νόμους και να περιορίζει ή να αναστέλει δικαιώματα και ελευθερίες

όπως εκείνη κρίνει απαραίτητο.

Σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ

Εξάλλου, ο Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέροντας πως περιμένει από τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει να προμηθεύει με όπλα την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας, λέγοντας πως η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμπα ευθύνεται γι' αυτές τις προμήθειες όπλων.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να επιτρέψουν να επισκιασθεί αυτή η στρατηγική σύμπραξη (με την Τουρκία) από μια τρομοκρατική οργάνωση", δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η Άγκυρα έχει εξοργιστεί από την υποστήριξη που προσφέρει η Ουάσινγκτον στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG, η οποία έχει αναδειχθεί σε σημαντικό εταίρο των ΗΠΑ στη μάχη της εναντίον το Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα