Παραμένει άφαντος ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο


Σοβαρά ερωτήματα για την ικανότητα της γερμανικής αστυνομίας εγείρει το γεγονός πως ο Ανίς Αμρί διαφεύγει για τέταρτη συνεχόμενη μέρα της σύλληψης μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα της περασμένης Δευτέρας στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό rbb ο επικηρυγμένος Τυνήσιος εθεάθη και καταγράφηκε από κάμερα παρακολούθησης το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς την Τρίτη, λίγη ώρα μετά το χτύπημα, σε ένα τζαμί που θεωρείται τόπος συνάντησης ισλαμιστών στη συνοικία Μοαμπίτ του Βερολίνου.

Χθες το πρωί, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν έφοδο για έρευνα.

Επίσης, οι αρχές διαθέτουν βιντεοσκοπημένες κινήσεις του υπόπτου από κάμερα παρακολούθησης λίγες ημέρες πριν την επίθεση, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα Bild δημοσίευσε χθες βράδυ τμήμα λήψης από κάμερα αυτοκινήτου, όπου φαίνεται καθαρά η στιγμή της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά με τη μαύρη νταλίκα, η οποία πέφτει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα ξύλινα σπιτάκια της αγοράς. Στη συνέχεια, διακρίνονται οι πανικόβλητοι επισκέπτες της αγοράς να απομακρύνονται τρέχοντας από το σημείο.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία της Ρηνανίας Βεστφαλίας συνέλαβε δύο αδέλφια από το Κοσσυφοπέδιο στην πόλη Ντούισμπουργκ, αποτρέποντας - σύμφωνα με ανακοίνωσή της – τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο CentrO της πόλης Ομπερχάουζεν. Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο αποτελεί από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με 250 καταστήματα.

Από την Τυνησία ο αδελφός του φερόμενου ως δράστη τον κάλεσε να παραδοθεί. "Εάν με ακούς, τότε θέλω να σου πω να παραδοθείς στην αστυνομία γιατί θα είναι πιο εύκολο για την οικογένειά σου", είπε σε δημοσιογράφους. "Εάν κρύβεται ο αδελφός μου πίσω από την επίθεση τότε του λέω ότι μας ατιμάζει", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΝΖΖ η μητέρα του δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της θα ήταν ικανός να κάνει μια τέτοια πράξη. "Προσευχόμαστε για τα θύματα» είπεμ ενώ η μεγαλύτερη αδελφή του δήλωσε: «Αυτό που έγινε στη Γερμανία είναι ντροπή για την Τυνησία και για την οικογένειά μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα