Έξτρα μέτρα για το πλεόνασμα του 2016 ζητούν οι θεσμοί


Οι θεσμοί ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα σε περίπτωση που οι "χριστουγεννιάτικες" παροχές που έταξε ο Αλέξης Τσίπρας οδηγήσουν εκτός στόχου το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016, όπως σημειώνει η "Καθημερινή".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος του μνημονίου για το 2016

είναι 0,5% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι και μετά τη χορήγηση του βοηθήματος στους συνταξιούχους θα πετύχει πλεόνασμα 0,75% του ΑΕΠ. Αυτή η απαίτηση υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφο που έστειλαν οι θεσμοί χθες στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός Οικονομικών θα απαντήσει τις επόμενες ημέρες και η απόφαση για το "ξεπάγωμα" ή μη των μέτρων θα ληφθεί στο Euroworking Group (EWG) της 12ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, μέχρι τότε θα υπάρχει μια διαδικασία διαρκούς ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ Αθήνας και θεσμών για το θέμα που έχει ανακύψει.

Αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες

Σε άλλο δημοσίευμα της "Καθημερινής" που επικαλείται αξιωματούχο της Τράπεζα της Ελλάδος, οι καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών σημείωσαν σημαντική αύξηση για το Νοέμβριο, καθώς επέστρεψαν 500 εκατ. ευρώ για τον περασμένο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα