Παραδοχή Τσακαλώτου: Δεν εφαρμόστηκαν τα 2/3 των προαπαιτούμενων


Μια απίστευτη παραδοχή από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης «έκρυβε» η επιστολή του έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, προς τους θεσμούς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η επιστολή- συμβιβαστική πρόταση για να κλείσει η αξιολόγηση- έλεγε επί της ουσίας πως δεν έχουν ολοκληρωθεί τα δυο τρίτα των προαπαιτούμενων για να κλείσει η αξιολόγηση και να μας καταβάλουν την επόμενη δόση.

Και ενώ λοιπόν, εντός Ελλάδος λένε πως όλα βαίνουν καλώς, στο Eurogroup παραδέχονται την έλλειψη προόδου και το Όργανο αυτό αρνείται

την επιστολή Τσακαλώτου, η οποία συνοδευόταν και από μια σειρά προτεινόμενα μέτρα, χαρακτηρίζοντας τη δε ως ανεπαρκή.

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, το ΔΝΤ σε έκθεση του χαρακτηρίζει τη δομή των ελληνικών δημοσιονομικών ως ανεπαρκή, άδικη και κοινωνικά μη βιώσιμη, ενώ επισημαίνει τις αμφιβολίες του για το αν θα συμμετάσχει τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τέλος, σημειώνεται ότι το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί μέχρι την επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, στις 20 Φεβρουαρίου, καθώς θα ξεκινήσει περίοδος εκλογών για αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, κάτι που θα κάνει τις διαπραγματεύσεις πολιτικά δύσκολες.

Keywords
Τυχαία Θέματα