Παναγιώτης Λιαργκόβας: Είμαστε πρωταθλητές στους φόρους - Στα όρια της φτώχειας η μεσαία τάξη


Τον κώδωνα του κινδύνου για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση έκρουσε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1. Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής μιλώντας για το κοινωνικό μέρισμα τόνισε ότι η μεγάλη πηγή των χρημάτων που θα δοθούν είναι από φόρους. Τόνισε ότι είναι καλό που ενισχύεται το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, ωστόσο σημείωσε ότι αν το μέρισμα ήταν από ανάπτυξη τότε θα ήταν καλύτερα για

όλους.

Υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί αυτό η μεσαία τάξη θα μειώνεται και θα μπαίνει στα όρια της φτώχειας, καθώς όπως είπε με την πολιτική λιτότητας που ακολουθείται επιδεινώθηκε η θέση των αδύναμων οικονομικά καθώς και ότι η βοήθεια που τους δίνεται πρέπει να είναι μόνιμη και όχι περιστασιακή.

Ο κ. Λιαγκόρβας επανέλαβε ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα ανοίξουν οι κάνουλες. Οι συνθήκες θα βελτιωθούν σταδιακά» και πρόσθεσε ότι η λιτότητα θα συνεχίσει να υπάρχει».

Σημείωσε ότι πρέπει το βάρος να το δώσουμε στην ανάπτυξη, «αλλά με υψηλή φορολογία και γραφειοκρατία δεν γίνεται», τονίζοντας ότι η έμμεση φορολογία πλήττει τους πιο αδύναμους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε από τους πρώτους στην ΕΕ με αυξημένους φόρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα