Ουαλία: Αυτοκτόνησε πρώην υπουργός, που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση


Σε αυτοκτονία αποδίδεται από τις αρχές, ο θάνατος του πρώην υπουργού των Εργατικών, Καρλ Σάρτζαντ μόλις τέσσερις ημέρες μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το πόστο του ως υπουργός κοινωνίας και παιδιών της Ουαλικής Εθνοσυνέλευσης.

Εναντίον του τέως υπουργού Κοινοτήτων και Παιδικής Ηλικίας της Ουαλίας είχε κινηθεί έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση προς γυναίκες οι οποίες εργάζονταν κοντά του, προ μίας εβδομάδας, όταν και απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Η οικογένειά του, σε δήλωση της, δηλώνει συντετριμμένη από την απώλειά του.

Ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Κάρουϊν Τζόουνς, δήλωσε ότι ο Sargeant "Ήταν φίλος και συνάδελφος και σοκαρίστηκα και πληγώθηκα βαθύτατα από το θάνατό του. Είχε προσφέρει πολλά στην δημόσια ζωή της Ουαλίας και μαχόταν ακούραστα για όσους εκπροσωπούσε, τόσο ως υπουργός όσο και ως τοπικό μέλος συνέλευσης".

"Ηταν μια δυνατή φωνή που υπερασπιζόταν την εργατική τάξη της Ουαλίας. Εβαζε την κοινότητα στην καρδιά των μια τραγωδία άνευ προηγουμένου" δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής ηγέτης των Τορις Τομ Γουάτσον.

Σημειώνεται ότι μετά το ξέσπασμα του σεξουαλικού σκανδάλου, ο Sergeant είχε ζητήσει τη γρήγορη ολοκλήρωση της έρευνας προκειμένου να διαλυθούν γρήγορα τα "σύννεφα" που δημιουργούσε πάνω από το όνομά του η όλη ιστορία.

Ο πρώην υπουργός ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα