Intel - AMD: Ανακοίνωσαν συνεργασία για την κατασκευή chip


Οι αντίπαλες Intel και AMD (Advanced Micro Devices) θα συνεργαστούν για την δημιουργία ενός chip με Intel επεξεργαστή και μονάδα γραφικών AMD. Η νέα συνεργασία βάζει τις δυο εταιρείες απέναντι στην Nvidia.

H Nvidia ανταγωνίζεται στα ίσια την AMD στα ολοκληρωμένα που χρησιμοποιούν οι high-end κάρτες γραφικών, ενώ πρόσφατα έβαλε στο μάτι την κυριαρχία της Intel στους επεξεργαστές, παρουσιάζοντας τα σχέδια της για την κατασκευή επεξεργαστών που θα συνεργάζονται άψογα με τις κάρτες γραφικών, με στόχο φυσικά την πρεστίζ αγορά των gamers.

Σε απάντηση αυτών των κινήσεων της Nvidia, Intel και AMD ανακοίνωσαν χθες το ''πάντρεμα'' των επεξεργαστών της Intel με τα chip γραφικών της AMD, σε ένα προϊόν που θα απευθύνεται για αρχή και κατά κύριο λόγο στους gamer, η αγορά των οποίων θέτει τα standards για την αγορά όλου του οικοσυστήματος των προσωπικών υπολογιστών.

Η νέα σύμπραξη θα επιτρέπει σε ελαφριά λάπτοπ να παίζουν "βαριά παιχνίδια" και πως κάθε νέος υπολογιστής που βασίζεται σε επεξεργαστές της Intel θα έρχεται αυτόματα με chip γραφικών της AMD, βγάζοντας την Nvidia έξω από το παιχνίδι.

H Intel δηλώνει ότι πρόκειται για το πρώτο καταναλωτικό προϊόν που χρησιμοποιεί το “EMIB small intelligent bridge design”, το οποίο επιτρέπει την γρήγορη μετάδοση πληροφοριών σε “εξαιρετικά κοντινή απόσταση”. Η “γέφυρα” επιτρέπει στα chips να είναι μικρότερα και πιο ισχυρά. Το νέο chip θα χρησιμοποιεί HBM2 και μπορεί μπει σε συσκευές όπως notebooks, two-in-ones και mini desktops.

Keywords
Τυχαία Θέματα