Οι νεαροί Γερμανοί στηρίζουν τη Μέρκελ


Στο πλευρό της Άνγκελα Μέρκελ τάσσεται σχεδόν η πλειονότητα των ψηφοφόρων στη Γερμανία που ψηφίζουν για πρώτη φορά φέτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa.

Το 43% του συνόλου των ψηφοφόρων στηρίζει τη Γερμανίδα καγκελάριο, έναντι 32% τον Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία.

Όμως το ποσοστό αυτό φτάνει το 47% έναντι 29% στην ηλικιακή ομάδα 18 με 21, αναφέρει

η δημοσκόπηση. "Οι νεαροί γνωρίζουν την Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία μεγάλωσαν, όμως όχι τον υποψήφιο Σουλτς", αναφέρει ο Μάνφρεντ Γκιούλενρ επικεφαλής του ινστιτούτου Forsa. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι "κυρίως οι νεαροί επιζητούν τη σταθερότητα και τη συνέχεια αυτούς τους αβέβαιους καιρούς".

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού σταθμού RTL, εμφανίζει τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό τους κόμμα στη Βαυαρία οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) στο 36% της πρόθεσης ψήφου, έξι μονάδες μπροστά από το SPD. Μια άλλη δημοσκόπηση του INSA για την εφημερίδα Bild στο CDU/CSU προβάδισμα 1,5 μονάδες στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα