Οι αντιδράσεις για τον βομβαρδισμό της Συρίας από τις ΗΠΑ

08:20 7/4/2017 - Πηγή: Pagenews

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων στη Συρία, εξυπηρετεί τους σκοπούς των «ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων» αλλά και του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, στη Συρία.

«Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δε θα αλλάξουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαραζί στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση. «Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία», πρόσθεσε.

Όπως ενημέρωσε πάντως μιλώντας στο Reuters

o ίδιος κυβερνήτης, βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς, αλλά και διάσωσης του προσωπικού, στην αεροπορική βάση που δέχθηκε το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών. Όπως είπε δεν πρέπει να υπάρχουν «μεγάλες ανθρώπινες απώλειες» από την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ ενώ εκτίμησε ότι «υπάρχουν υλικές καταστροφές».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η αεροπορική βάση υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Συριακή αντιπολίτευση: Ελπίζουμε να συνεχιστούν οι πυραυλικές επιδρομές

Η Εθνική Συμμαχία της Συρίας που ανήκει στην αντιπολίτευση, σχολίασε θετικά την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης. Παράλληλα η Εθνική Συμμαχία της Συρίας ελπίζει ότι οι πυραυλικές επιδρομές κατά της Συρίας θα συνεχιστούν, προκειμένου να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης, αλλά και «η χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης.

Η Βολιβία ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Βολιβία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεδριάσει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, αναφορικά με την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας όπως γνωστοποίησε υψηλόβαθμος διπλωμάτης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ρωσία: Η επίθεση των ΗΠΑ μπορεί να υποβαθμίσει τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας στη ρωσική Άνω Βουλή, δήλωσε ότι οι αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις μπορούν να υποβαθμίσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Συρία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Keywords
Τυχαία Θέματα