"Όχι" Σαπέν στο "πάγωμα" των μέτρων για το χρέος


Γραμμή υπέρ της Ελλάδας παίρνει ο Μισέλ Σαπέν για το θέμα του "παγώματος" των διαβουλεύσεων για το χρέος της Ελλάδας, που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup.

"Εκφράζουμε την αντίθεση μας στο «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων, καθώς είναι κάτι με τον οποίο δε συμφωνούμε" είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών,

που πρόσθεσε πως την άποψη του συμμερίζονται και άλλου ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει.

Ο Σαπέν τόνισε ακόμα στο Reuters πως η συνολική θέση του Eurogroup για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει και επανέλαβε την ικανοποίηση του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιεί η Αθήνα.

"Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοσθούν", επέμεινε ο Μισέλ Σαπέν, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι "το πρώτο βήμα εκ μέρους των χωρών του Eurogroup προκειμένου να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα".

Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι "οι παρανοήσεις θα αρθούν το συντομότερο δυνατόν", υπογραμμίζοντας ότι "καμία κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει" όσο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα