Ο Μουζάλας χρεώνει στη ΝΔ την τραγική κατάσταση στη Χίο


Βολές κατά της ΝΔ και του δημάρχου της Χίου επέρριψε ο Γιάννης Μουζάλας για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στο νησί του Αιγαίου με τους πρόσφυγες στο hot spot της ΒΙΑΛ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε πως ο Δήμος αντιστέκεται στην κατασκευή νέου καταυλισμού, ενώ για τη ΝΔ είπε ότι υποκινεί ενέργειες κατά των κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων.

Ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε ότι η στάση του Δήμου Χίου επηρεάστηκε από την οργή της τοπικής κοινωνίας, η οποία υποκινήθηκε από τη "συστηματική δουλειά"

ακροδεξιών και ρατσιστικών στοιχείων.

Με παρέμβασή του ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς διέψευσε τις καταγγελίες του υπουργού. Αντέτεινε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει υπαναχωρήσει από οιαδήποτε συμφωνία, αλλά αντίθετα το πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.

Σε διάψευση της καταγγελίας ότι η ΝΔ εμποδίζει την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης προέβη, επίσης μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν επιβάλει την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Ο κ. Μουζάλας απάντησε ότι η μεταφορά των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν είναι δυνατή βάσει της συμφωνίας, καθώς αυτή είναι η ερμηνεία που έχουν επιλέξει τόσο η Κομισιόν όσο και η Άγκυρα.

Προειδοποίησε δε ότι εάν καταρρεύσει η συμφωνία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα δεχτούν νέο κύμα χιλιάδων προσφύγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα