Πειραιώς: Οι κινήσεις Τσίπρα "μυρίζουν" εκλογές


Την ερμηνεία ότι ο κ. Τσίπρας, εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της προσφυγής στις κάλπες και για τον λόγο αυτό θα επιδιώξει το αμέσως προσεχές διάστημα την πόλωση με τη ΝΔ, δίνουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στον κ. Μητσοτάκη προσωπικά, ο πρωθυπουργός από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στην οδό Πειραιώς, ο κ. Τσίπρας

αντιλαμβάνεται πλέον την αποτυχία της πολιτικής που επέλεξε να ακολουθήσει, βλέπει ότι κανένα πραγματικό πρόβλημα δεν επιλύθηκε στο πεδίο της οικονομίας και πως τα δύσκολα για τους πολίτες είναι ακόμη μπροστά.

"Ποντάρει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και αυτό να συμβεί τίποτε δεν θα αλλάξει στην καθημερινότητα των Ελλήνων", προσέθεταν τα ίδια πρόσωπα. Επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μετέθεσε την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα (ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Δευτέρα, αλλά τελικά άλλαξε για την Τετάρτη, δυο ώρες μετά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ), όπως επίσης και το ότι ο κ. Τσίπρας προγραμμάτισε περιοδεία στην Θράκη, το Σαββατοκύριακο, ακριβώς της ίδιες ημέρες που είχε σχεδιάσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αυτός που άλλαξε το πρόγραμμα του και θα περιοδεύσει στην Άρτα και τα Ιωάννινα, καθώς δεν ήθελε μια ακριτική περιοχή με πολλά προβλήματα να γίνει το “γήπεδο” της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, επανέφερε το αίτημα του για εκλογές και σημείωσε ότι “το αίτημα για πολιτική αλλαγή «είναι πλειοψηφικό στην κοινωνία». «Όχι επειδή το ζητούμε εμείς αλλά επειδή η κοινωνία δεν αντέχει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την Κρίση. Επενδύει στον διχασμό και υπονομεύει συνειδητά τους θεσμούς της δημοκρατίας. Η τάση για αλλαγή αποτυπώνεται ξεκάθαρα» πρόσθεσε αναφερόμενος στις σημαντικές νίκες της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές δασκάλων και μηχανικών.

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "δεν έχει σχέδιο και αδυνατεί να δώσει λύσεις". "Θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο τους” - σημειώσει - "αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε τη ζημιά του πρώτου 6μηνου της κυβέρνησης τους στη χώρα".

Για τα εθνικά θέματα, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Ερντογάν λέγοντας ότι δημιουργούν μια εστία ανησυχίας την ώρα που η Αλβανία επιδίδεται, όπως είπε, σε ένα κρεσέντο εθνικισμού από την Αλβανία βάζοντας στο τραπέζι το σύνολο των θεμάτων.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε και αυστηρά μηνύματα προς τα στελέχη της ΝΔ αλλά και τους νέους τομεΆρχες. Κάλεσε όσους απέκτησαν αξιώματα να μην ράβουν κουστούμια για θέσεις υπουργών και ζήτησε από όλους "να προβάλουν τις θέσεις του κόμματος", λέγοντας ότι "είναι καλύτερο από μερικούς που μας χειροκροτούν, οι περισσότεροι να μας ακούν".

Keywords
Τυχαία Θέματα