Ο Αρκάς μετακομίζει στο Πρώτο Θέμα - Τι απαντά στις επικρίσεις που δέχθηκε


Φεύγει από το "Εθνος" και μετακομίζει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» από την ερχόμενη εβδομάδα ο «Αρκάς».

Ο αγαπημένος σκιτσογράφος ανακοίνωσε ότι τα σκίτσα του θα δημοσιεύονται από την Κυριακή στο Πρώτο Θέμα, αλλά η απόφασή του προκάλεσε και αντιδράσεις από χρήστες των social media.


Ο Αρκάς έχει περάσει από μεγάλα έντυπα: Από την "Πρώτη" μέχρι την "Ελευθεροτυπία" και τελευταία στο Εθνος".

Ο Αρκάς, από την επίσημη σελίδα του στο Facebook

απάντησε στις αντιδράσεις:

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι χρήστες των social media που διαβάζουν, κοινοποιούν, και χρησιμοποιούν με κάθε τρόπο τα σκίτσα του Αρκά ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, του κάνουν κριτική για το έντυπο από το οποίο βγάζει τα προς το ζην!»,

Ο Αρκάς είναι Έλληνας καλλιτέχνης που ασχολείται με την τέχνη των Κόμικς. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ και στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.

Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα - πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση.

Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα).

Το πραγματικό όνομα του εν λόγω συγγραφέα παραμένουν άγνωστα, καθώς ο ίδιος δεν έχει αποκαλύψει, ενώ τα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχουν εμφανιστεί, εντούτοις θεωρούνται ως ψευδώνυμα, ενώ έχει αναφερθεί και το Άρης Καστρινός (απ’ όπου και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Keywords
Τυχαία Θέματα