Ντόρτμουντ: Αναφορά στη Μέρκελ κάνει η επιστολή ανάληψης ευθύνης - Διαβάστε την επιστολή


Στη δημοσιότητα έρχεται η επιστολή ανάληψης ευθύνης της χθεσινής επίθεσης στο πούλμαν της Ντόρτμουντ με τρεις εκρήξεις, λίγη ώρα πριν το ματς της γερμανικής ομάδας με τη Μονακό για το Champions League, που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο ποδοσφαιριστής Μπάρτρα, ενώ όλοι σώθηκαν λόγω του τριπλού τζαμιού που έχει το πούλμαν.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη οι συντάκτες της επιστολής επιτίθενται στην Άνγκελα Μέρκελ

καταγγέλλοντας τη συμμετοχή γερμανικών πολεμικών αεροσκαφών Tornado στις επιχειρήσεις κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία.

Παράλληλα, αναφέρονται στην τρομοκρατική επίθεση τα Χριστούγεννα στο Βερολίνο, που είχε σαν αποτέλεσμα 12 νεκρούς. Η επιστολή έχει γραφτεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ δε φέρει σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους, με την αστυνομία να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το σενάριο οι αληθινοί δράστες να προσπαθούν να "θολώσουν τα νερά".

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Στο όνομα του πανάγαθου και πολυεύσπλαχνου Αλλάχ,

12 άπιστοι σκοτώθηκαν στη Γερμανία απ’ τα ευλογημένα αδέρφια μας. Αλλά προφανώς, Μέρκελ, ούτε που νοιάζεσαι για τους μικρούς, βρώμικους υποτελείς σου. Τα Tornados σου πετούν ακόμη πάνω απ’ τα εδάφη του Χαλιφάτου για να σκοτώνουν Μουσουλμάνους.

Αλλά εμείς παραμένουμε ακλόνητοι χάρις στο έλεος του Αλλάχ.

Απ’ αυτή τη στιγμή όλοι οι άπιστοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές και όλοι οι επώνυμοι στη Γερμανία κι άλλες χώρες σταυροφόρων περιλαμβάνονται στη λίστα του Ισλαμικού Κράτους.

Κι αυτό μέχρι να εκπληρωθούν οι ακόλουθες απαιτήσεις:

-να αποσυρθούν τα Tornados από τη Συρία

-να κλείσει η αεροπορική βάση του Ramstein».

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, πως δεν γίνεται άμεση αναφορά στην επίθεση στο Ντόρτμουντ, ενώ δεν αναφέρεται αποστολέας ή συντάκτης.

Γεγονός είναι ότι η επιστολή έχει ισλαμιστικές αναφορές, ωστόσο όπως επισημαίνουν κύκλοι των υπηρεσιών ασφαλείας, δεν περιέχει σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους. Δεν αποκλείεται, όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας, οι συντάκτες της να είναι χούλιγκανς, εκβιαστές ή κάτι άλλο.

Κύκλοι των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας υπογραμμίζουν ότι η έρευνα δεν περιορίζεται στην ισλαμιστική τρομοκρατία, αλλά διενεργείται προς όλες τις κατευθύνσεις. Τονίζουν δε ότι ότι η επιστολή είναι πιθανόν να είναι απόπειρα αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση να παραπλανήσουν τις αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα