Μητσοτάκης: Βατερλό της κυβέρνησης η β' αξιολόγηση


Επίθεση στην κυβέρνηση για όλα όσα συμφώνησε στο Eurogroup της Μάλτας εξαπέλυσε ο Κυριακός Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την εξεταστική που αφορά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Όπως τόνισε, η δεύτερη αξιολόγηση δεν συνιστά αυτογελιοποίηση αλλά αποτελεί Βατερλό της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως το παρελθόν της την εκδικείται.

Το ψέμα του παρόντος παράγει ενδεχομένως μια εθνική τραγωδία του μέλλοντος» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας

ότι υπάρχει πολύ γκρίζο πίσω από το προπέτασμα του λευκού καπνού της συμφωνίας της Μάλτας.

"Τα μέτρα είναι οδυνηρά για όλους τους Έλληνες και πιο οδυνηρά για τους πιο αδύνατους. Η καθυστέρηση είχε και έχει κόστος για την οικονομία. Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για τα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της χωρίς να πάρει κάτι χειροπιαστό για το χρέος", είπε κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως θέλει να μείνει στην εξουσία με κάθε κόστος.

"Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την αξιολόγηση. Και να κλείσει η αξιολόγηση, που είναι και το πιθανότερο, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται", είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία. Ο πρόεδρος της ΝΔ προσέθεσε μάλιστα: "Αν η συνέπεια δεν ήταν άγνωστη για τον κ. Τσίπρα, θα είχε ήδη οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές». Απευθυνόμενος προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό είπε: «Είσαστε μία κυβέρνηση σε αποδρομή. Για να υπάρξει ελπίδα, πρέπει να έλθει η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν, μία πολιτική αλλαγή που θα φέρει την αλήθεια, την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη και θα φέρει στην εξουσία τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να βγάλουν την χώρα από την κρίση".

Keywords
Τυχαία Θέματα