Νέα πρόκληση από Τουρκία: Ο Παυλόπουλος αγνοεί βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου

09:29 9/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Νέες προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας, η οποία μέσω τους Υπουργείου Εξωτερικών εξέδωσε εμπρηστική ανακοίνωση με "στόχο" τον Πρόεδρο της Δημοκρατίς, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τονίσει σε δηλώσεις του από την Ψέριμο πως επιθυμεί τη φιλία και την καλή γειτονία με την Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι εδώ για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, τα σύνορα και την εδαφική της ακεραιότητα.



Η Αγκυρα

δεν άφησε ασχολιάστα τα όσα είπε ο κ. Παυλόπουλος: «Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Έλληνας πρόεδρος Παυλόπουλος επιθυμεί να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας. Παρόλα αυτά, βλέπουμε με ανησυχία και έκπληξη ότι οι δηλώσεις του κρύβουν σοβαρή έλλειψη γνώσεων για τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου» γράφει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah.



«Η συνθήκη της Λωζάννης προβλέπει την αποστρατικοποίηση του Αιγαίου, κάτι που ορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας…. Η αντίδρασή μας στην στρατιωτική δραστηριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο είναι θεμελιώδες δικαίωμα της χώρας μας εντός του διεθνούς δικαίου αλλά και χρέος μας για να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή», σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Keywords
Τυχαία Θέματα