ΝΔ: "Νοικοκυρεύει" τα οικονομικά, καθιερώνει την Κάρτα Μέλους


Να... "νοικοκυρέψει" τα οικονομικά της επιχειρεί η ΝΔ και καθιερώνει την Κάρτα μέλους, μέσω της οποίας τα μέλη του κόμματος θα πληρώνουν τη συνδρομή τους και θα αποκτούν συγκεκριμένες δυνατότητες.

Ειδικότερα με αυτή την κάρτα, που κοστίζει 12 ευρώ για ένα χρόνο, 22 για δύο χρόνια και 30 για συνδρομή τριών ετών, τα μέλη αποκτούν:

1. Δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές διαδικασίες
2. Δικαίωμα υποψηφιότητας για τα κομματικά όργανα
3. Δικαίωμα

συμμετοχής σε εκδηλώσεις ειδικά για τα μέλη της
4. Πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα μελών για τις προτάσεις της
5. Προσωποποιημένη σελίδα μέλους στον ιστότοπό της

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, «405.000 πολίτες συμμετείχαν στην εκλογή προέδρου. Έκτοτε, μέσα στο 2016, χιλιάδες άνθρωποι έγιναν νέα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Ήρθε η ώρα, όσοι ήδη είναι μέλη, να ανανεώσουν τη συνδρομή τους. Και όσοι δεν έχουν γίνει ακόμη ενεργά μέλη της Νέας Δημοκρατίας, να αποκτήσουν την Κάρτα Μέλους».

Στην ίδια ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γίνεται κωδικοποίηση των προσπαθειών που γίνονται το τελευταίο δεκάμηνο για να μπει τάξη στα οικονομικά της.

Όπως αναφέρεται:

· Μειώσαμε τα λειτουργικά κόστη κατά 70%
· Ξεκινήσαμε την καμπάνια «λίγα από πολλούς»
· Εφαρμόσαμε πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά μας
· Ψηφίσαμε νέο καταστατικό, που απαγορεύει τον τραπεζικό δανεισμό του κόμματος
· Κάνουμε πράξη καθημερινά το σύνθημα «η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα μέλη της».

Η ΝΔ σημειώνει ότι στόχος της είναι ν σταματήσει το δανεισμό. Οι ετήσιες δαπάνες της ανέρχονται στα 8.200.000 ευρώ με στόχο, όμως, εντός της τριετίας να μειωθούν κατά 70% και να περιοριστούν στα 2.500.000 ευρώ ετησίως. «Το πρώτο βήμα έγινε με τη μετακόμιση των κεντρικών γραφείων του Κόμματος. Το μηνιαίο ενοίκιο, που έφτανε τα 95.000 ευρώ, μειώθηκε σε 9.800. Η ετήσια εξοικονόμηση πόρων από αυτήν την παρέμβαση και μόνο υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Το δεύτερο βήμα είναι οι περικοπές δαπανών και η μείωση της μηνιαίας μισθοδοσίας. Με σεβασμό στην εργατική νομοθεσία, υλοποιούμε αυτήν τη διαδικασία.

Το τρίτο βήμα είναι το άνοιγμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες να στηρίξουν στην πράξη τη Νέα Δημοκρατία, μέσω δωρεών και μικρών χορηγιών. Η διαδικτυακή πλατφόρμα nd.gr/donate επιτρέπει στο κοινό να συμβάλει οικονομικά, μέσα από μια απολύτως διαφανή διαδικασία», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα