Ο Γιώργος Παπανδρέου για τον Κωστή Στεφανόπουλο


Ως ένα πολιτικό που "έδωσε κύρος στο θεσμό της Προεδρίας" χαρακτήρισε τον Κωστή Στεφανόπουλο ο Γιώργος Παπανδρέου στο συλλυπητήριο μήνυμα του για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη σχετική δήλωση του ο κ. Παπανδρέου αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως ο Κωστής Στεφανόπουλος "πήγε νάντια στις προσταγές της κοινωνίας του θεάματος

κι αυτό εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τον Ελληνικό λαό. Τις αρετές του αυτές, διαπίστωσα κι εγώ ο ίδιος, όσες φορές συνεργαστήκαμε αυτά τα χρόνια. Μας συνέδεε η Αχαΐα και η πίστη ότι για να προχωρήσει η χώρα μπροστά πρέπει να παλέψουμε με τις αγκυλώσεις που δεν επιτρέπουν να λειτουργεί σωστά το κράτος και η Δημοκρατία.

Ανήκε σε διαφορετικο πολιτικό, χώρο αλλά δεν δίστασε να παρέμβει με γενναιότητα σε φλέγοντα ζητήματα, όπως η περίπτωση του σημαιοφόρου αλβανικής καταγωγής Οδυσσέα Τσενάϊ, τονίζοντας ότι ένα παιδί που μετέχει της ελληνικής παιδείας κι αριστεύει, ασφαλώς δικαιούται να είναι Έλληνας.

Σε μια εποχή που σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για πολλούς αποτελεί εύκολη λύση το καταφύγιο στο λαϊκισμό, το ήθος, η συνέπεια και η απλότητα του Κωστή Στεφανόπουλου θα μας λείψουν ιδιαίτερα" κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα