Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση για την πώληση οπλισμού στη Σαουδική Αραβία - Τι είπαν στη δευτερολογία τους Τσίπρας και Μητσοτάκης


Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για την πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σαουδική Αραβία. Η συζήτηση εξελίσσεται σε σφοδρή μονομαχία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε δριμύτερος

με τα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό τονίζοντας πως η υπόθεση πώλησης όπλων στην Σ. Αραβία «ξεκίνησε ως σκάνδαλο Καμμένου και εξελίσσεται σε σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου». Για να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι «προσπαθείτε να δηλητηριάσετε την πολιτική ζωή του τόπου χωρίς αποδείξεις».

Δευτερολογία Τσίπρα


Περίμενα με αγωνία αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει απάντηση στις αποκαλύψεις μου. Τελικά αντί για απάντηση έκανε ψυχογράφημα και είπε ότι δεν είχα ενθουσιασμό. Μας είπε τα ίδια και τα ίδια
Οπως και οι τοποθετήσεις της κας Γεννηματά, λες και δεν είχε ακούσει, διάβασε το κείμενο που είχε φτιάξει. Αλλά και η συζήτηση γενικά κινήθηκε στα γνωστά και ετοιμασμένα.
Από τη διαδικασία αναδείχθηκε ότι εδώ και 15 ημέρες εσείς και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν φτιάξατε μια σκευωρία για να φύγουν από την επικαιρότητα τα άλλα ζητήματα που δηλώσατε τη μεγάλη διάθεσή σας να συζητήσουμε.
Σήμερα μας είπατε ότι λείπουν τα λεφτά, ζημιώθηκε δηλαδή το Δημόσιο. Τα είχε και τα έχασε τα λεφτά το Δημόσιο;
Ολα αυτά βασισμένα σε μια υπόθεση ότι ο εξουσιοδοτημένος επισήμως από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν είναι και επίσημα εξουσιοδοτημένος αλλά μεσάζοντας
Οταν εγώ αποκάλυψα τα ειδικού χειρισμού τηλεγραφήματα του πρέσβη πάνω στην επιχειρηματολογία που έχετε στηρίξει τη λασπολογία, ήρθατε να αντιτείνεται ότι υπάρχουν κι άλλα ειδικού χειρισμού που τα ξέρετε εσείς και όχι ο πρωθυπουργός.
Και αυτά αξιοποιώντας στελέχη διπλωματικού σώματος και ενόπλων δυνάμεων, δημιουργώντας παρακράτος μέσα στο κράτος.
Θα δημιουργήσετε ρωγμή στην ηθική ακεραιότητα της κυβέρνησης;
Το θράσος είναι όταν σηκώνεις τη ρομφαία και ξιφουλκείς για να αλλάξεις την ατζέντα και η δειλία είναι όταν ζητάω να γίνει συζήτηση παρουσία μου να λέτε να μην αναβληθεί η συζήτηση.
Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δουλεύουν για συγκεκριμένους ενδιάμεσους ενώ εμείς κλείνουμε επωφελείς συμφωνίες με τους επίσημους εκπροσώπους και αντί να απολογηθείτε για την αποκάλυψη. Εχετε θράσος!
Για τη μεγάλη σας τόλμη, να θέλετε να συζητήσουμε για την Siemens, τις offshore. μην βιάζεστε, θα συζητήσουμε...
Και για τα όσα δήλωνε ο αντιπρόεδρος σας ότι είναι νόμιμο και ηθικό να φοροδιαφεύγουν στους φορολογικούς παραδείσους!

Εκπροσωπείτε συμφέροντα, προσπαθείτε να δηλητηριάσετε την πολιτική ζωή του τόπου χωρίς αποδείξεις.
Οτι ο Καμμένος ως υπουργός Αμυνας επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τον επίσημο εξουσιοδοτημένο της Σαουδικής Αραβίας για να πάρει υψηλότερο τίμημα.
Ενώ εσείς θέλατε η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με άλλο ενδιάμεσο που τάχα εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία
Η μεγαλύτερη ντροπή είναι ότι εμπλέκετε το διπλωματικό σώμα και τις Ενοπλες Δυνάμεις του τόπου.
Αυτή η ευθύνη απέναντι στη χώρα θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη διαδρομή
Καλή σας νύχτα κύριε Μητσοτάκη!

Δευτερολογία Μητσοτάκη

Αν κάποιοι ήρθαμε με ερωτήματα, σήμερα εδώ, φεύγουμε με βεβαιότητες.
Κύριε Τσίπρα σας έχω δει σε πολλές αναμετρήσεις. Σήμερα κάνατε αγγαρεία. Δεν σας ήταν ευχάριστη η συζήτηση. Ήσασταν άβολος με πράγματα που λέγατε, υποπέσατε και σε αντιφάσεις. Αλλά μπρος στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα, υπερασπιστήκατε με προσποιητό ενθουσιασμό τον κύριο Καμμένο.
Ό, τι αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου, είναι σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου. Αυτό επιβεβαιώθηκε.
Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματα που σας έθεσα. Θα τα επαναλάβω μήπως γίνετε επιτέλους πιο συγκεκριμένος.
Αναφερθήκατε σε κάποιο κ. Σφακιανάκη τον ο οποίο δεν γνωρίζω. Λέτε ότι πράγματι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων. Να το πείτε και εσείς καθαρά.
Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματα κύριε Τσίπρα. Γιατί σε μία διακρατική συμφωνία χρειάζονταν μεσάζοντες; Σας είχε προειδοποιήσει ο πρέσβης σας κύριε Τσίπρα για τον κ. Παπαδόπουλο.
Δεύτερο ερώτημα: Επιτρέπετε στον πρωθυπουργό κ. Πρόεδρε της Βουλής να διαβάζει το υλικό απόρρητων εγγράφων αλλά απαγορεύετε στους βουλευτές να δουν τα ίδια έγγραφα! Αυτό λέγεται συγκάλυψη! Είναι ντροπή αυτό που κάνετε!
Αν έχετε την καλοσύνη κύριε Τσίπρα διαβάστε μας και το τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβημας τον Αύγουστο. Τι είπε κύριε Τσίπρα ο πρέσβης σε αυτό το τηλεγράφημα; Διαβάστε μας και το τηλεγράφημα του πρέσβη και πείτε μας αν ο κ. Παπαδόπουλος μετείχε στην αποστολή.
Πείτε μας αν ο πρέσβης έχει συμπεριλάβει στην επίσημη αποστολή τον κύριο Παπαδόπουλο κι αν αυτός συμμετέχει στο σουρεαλιστικό δράμα στο υπουργείο Άμυνας, όπου ο υπουργός έδωσε εντολή να συλληφθεί ο αξιωματικός που αποκάλυψε πράγματα! Ντροπή σας, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία έκαναν την δουλειά τους. Επιστρατεύσατε τον εισαγγελέα γιατί μπορεί να χάλασε μια μπίζνα.
Τι είπε ο πρέσβης στο τηλεγράφημα; ποια είναι η επίσημη επικύρωση που είχε ο μεσάζοντας από τη Σαουδική Αραβία;
Πού είναι τα λεφτά; Γιατί χαμογελάτε; Εάν πραγματικά ήταν νόμιμη η συμφωνία, πού είναι τα λεφτά; Πού είναι τα 66 εκατ. που έπρεπε να πάρει το δημόσιο;
Εμείς συναινέσαμε όταν το ζήτημα ήρθε στην επιτροπή όπως έχουμε συναινέσει σε όλες τις νόμιμες πωλήσεις στρατιωτικού υλικού
Θα υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία; Αν ναι, θα περιμένουμε επιτέλους να μπουν τα χρήματα στο ταμείο.
Αν όμως χαλάσει για οποιοδήποτε λόγο, επειδή εσείς θέλατε να βάλετε έναν μεσάζοντα, υπάρχει μείζον ζήτημα γιατί λείπουν 66 εκατ. ευρώ
Εγώ λεφτά δεν έχω δει.
Για ποιον δουλεύει ο Παπαδόπουλος; ποιος είναι; είναι μεταφορέας; Ο ρόλος του είναι εξαιρετικά ύποπτος.

Δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία γιατί η δικαιοσύνη θα ερευνήσει την υπόθεση
Αλλά και διότι υπάρχουν εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα εξαντληθούν για να μάθουμε τι έχει συμβεί. Και θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε.
Αύριο υπάρχει συνεδρίαση επιτροπής των εξοπλισμών
Γιατί δεν ζητάτε κ. Καμμένο να προσέλθει ο κ. Κυριακίδης, ο αρμόδιος υπεύθυνος προϊστάμενος γεν. Διεύθυνσης εξοπλισμών, ο ταξίαρχος κ. Παπαδάκης, ο κ. Παπαδόπουλος, αν τον βρούμε ο κ. Σφακιανάκης να μάθουμε τι ρόλο είχε και μήπως να πούμε και στον διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη να έρθει; Γιατί κρατικές υπηρεσίες ζήτησαν τη συμμετοχή της ΕΥΠ σε όλη αυτή την υπόθεση. Να έρθει ο κ. Ρουμπάτης, μήπως μας διαφωτίσει για τον πραγματικό ρόλο του κ. Παπαδόπουλου.
Με χαρακτήρισε ο κ. Τζανακόπουλος θρασύδειλο, σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό. Είστε θρασύς γιατί μας κουνάτε το δάχτυλο όταν έχετε φωλιά λερωμένη. Και είστε δειλός γιατί δεν έχετε το θάρρος να αναγνωρίσετε τις δικές σας προσωπικές ευθύνες για υπόθεση που θα διερευνηθεί απολύτως.
Οσο για την απειλή σας με προτεταμένο το δάχτυλο για συζήτηση για φοροδιαφυγή και Offshore εδώ θα είμαστε να συζητήσουμε για όλα
Για τη Siemens, να μας εξηγήσετε γιατί έκλεισε το εργοστάσιο
Για τα Paradise Papers
Αλλά θα μιλήσουμε και για τις σχέσεις του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου και για τις σχέσεις της Αυγής με offshore εταιρείες, να μας αποκαλύψετε ποιος κρύβεται από πίσω,
Και 17 ώρες και 27 όσες θέλετε να συζητάμε για αυτά τα θέματα.

Η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα


Εν μέσω έντασης ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής δεν επέτρεψε στην Φώφη Γεννηματά να καταθέσει έγγραφα στα πρακτικά.

Οπως βλέπετε σήμερα βρίσκομαι εδώ και είναι επιλογή μου να βρίσκομαι εδώ.


Δεν πρόκειται πλέον να ανεχθώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα κ. Μητσοτάκη. Την προηγούμενη εβδομάδα ισχυριστήκατε πως το ταξίδι μου στη Γαλλία και τις Βρυξέλλες ήταν αφορμή για να μην είμαι εδώ, ταξίδι που ήταν προγραμματισμένο. Από τι να ξεφύγω; Ούτε εσείς που τα λέτε αυτά, ούτε αυτοί που τα γράφουν αυτά τα πιστεύουν.


Διάφοροι παπαγάλοι αναρωτιόντουσαν πώς θα τοποθετηθώ στη Βουλή. Σήμερα λένε πως τάχα μου εκβιάζομαι.

Ούτε κρύβομαι, ούτε εκβιάζομαι


Οταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία στο γραφείο μου δεν ξεσκονίζω τίποτα, ούτε βγάζω τα δώρα που μου έχουν κάνει.


Εσείς έχετε να κρύψετε, μετακόμιση θα κάνετε. Τα δώρα τις Ζίμενς, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, το πόθεν έσχες που δεν έχετε υποβάλει


Για άλλη μία φορά τα επιχειρήματά σας είναι από άρθρα γραμμής σε διάφορες κυριακάτικες εφημερίδες. Θα σας κοπεί το γελάκι σε λίγο.

Σας δίνουν γραμμή μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν επιδοθεί σε λυσσαλέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης.

Συντονισμένα εδώ και 15 ημέρες, μόλις ευρέθησαν τα paradise papers, όλως παραδόξως ένα συντονισμένο κρεσέντο ΜΜΕ, όπως του κουμπάρου σας, ο οποίος περνάει συχνά το κατώφλι του εισαγγελέα και του όψιμου συνεταίρου του, που τώρα τα βρήκαν για να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση.

Ξέρουμε τι κομίζει και πως πληρώνεται. Τώρα καθυβρίζει και εκβιάζει. Ενα μιντιακό λόμπι είναι αυτό που σας καθοδηγεί και σας δίνει γραμμή. Εκεί καταντήσατε την ΝΔ κ. Μητσοτάκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιούν τον Καμμένο. Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο, αλλά την κυβέρνηση και κυρίως αυτοί που θέλουν να σας δώσουν γραμμή με τα πρωτοσέλιδα τους.

Ενα πράγμα θέλουν να μην καταφέρει αυτή η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση, τους ακολουθείτε τυφλά. τελείωσε το παραμύθι ότι δεν περνάει η αξιολόγηση, οτι δεν πέφτουμε στα βράχια αλλά ακριβώς για τους παραπάνω λόγους η κυβέρνηση θα φτάσει στο τέλος της θητείας της, θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.

Βλέπετε ότι το κλίμα αλλάζει και αν καταφέρουμε να βγούμε από τα Μνημόνια το καλοκαίρι του 2018, εκλογές θα έχουμε το 2019, κρατηθείτε γιατί εσείς θα μιλάτε για καταστροφολογία ενώ εμείς για επιτεύγματα.

Νομίζετε πως έτσι πέφτουν οι κυβερνήσεις; Απο τους βαρόνους μέσα στην κρατική δομή; Κ. Μητσοτάκη θέλω να σας πω ένα πράγμα. Μιλήσατε για βούρκο και για λάσπη, αυτός δεν είναι δικός μας φυσικός χώρος. Σας είχα πει ότι προσπαθείτε να τα καλύψετε όλα στα σκοτάδι, αλλά εμείς τα θέλουμε όλα στο φως.

Καμμένος, μεσάζοντας, εξοπλιστικά, Σαουδική Αραβία, κανείς δεν έχει καταλάβει ποιος και γιατί κατηγορείται. Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι ο ΥΠΕΘΑ επιχείρησε να πουλήσει στρατιωτικό υλικό που δεν είχε λόγο ο ελληνικός στρατός να το κρατήσει και επιχείρησε να το πουλήσει στις υψηλότερες τιμές για να έχει κέρδος το ελληνικό δημόσιο.

Λέτε ότι διάλεξε να μην μιλήσει απευθείας με τη Σαουδική Αραβία αλλά με μεσάζοντες. Θα σταθώ στο εξής. Η βασική σας επιχειρηματολογία έχει να κάνει, βλέποντας και τον κ. Λοβέρδο να αναλαμβάνει την ευθύνη να καταθέσει στη βουλή άκρως απόρρητα έγγραφα.

Το επιχείρημά σας είναι ότι η πρεσβεία μας είπε να μην προχωρήσουμε σε αυτή τη διαδικασία. Υστατη αθλιότητα. Ο εν λόγω εξουσιοδοτηθείς ήρθε το Μάιο του 2016 και παρουσίασε την εξουσιοδότηση που είχε από τον διευθυντή εξοπλισμών. Η ελληνική πλευρά ως όφειλε προχώρησε στις προβλεπόμενες διαδικαισίες για να διαπιστώσει την εγκυρότητα της εξουσιοδότησης. Ζήτησε στον στρατιωτικό ακόλουθο της χώρας να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα της εξουσιοδότησης. Και το Σεπτέμβριο του 2016 υιπάρχει πράγματι επίσημο αίτημα του ακολούθου για την επικύρωση της γνησιότητας της εξουσιοδότησης.

Το Σεπτέμβριο του 2016 υπήρχε απάντηση από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας οτι το έγγραφο-και μάλιστα υπογεγραμμένο από το διευθυντή εξοπλισμών- είναι αυθεντικό και στις 17 Νοεμβρίου του 2016 επίσημο πιστοποιητικό προς χρήση ότι είναι αυθεντική η εξουσιοδότηση και έχουμε και το πιστοποιητικό που επικύρωσε η πρεσβεία στο Ριάντ άρα δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο για να καταλήξουμε σε διακρατική συμφωνία.

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τον Ζορζ Σφακιανάκη

Ο κ. Παπαδόπουλος ήρθε τον Μάιο του 2016 και παρουσίασε την εξουσιοδότηση που κατείχε από τον διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας.

Η ελληνική πλευρά έσπευσε να διαπιστώσει την γνησιότητά της. Ζήτησε από τον στρατιωτικό ακόλουθο της χώρας να προβεί στις προβλεπόμενες επίσημες ερωτήσεις.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 υπάρχει επίσημο αίτημα προς το υπουργείο Αμυνας της Σ. Αραβίας για την επικύρωση της γνησιότητας εξουσιοδότησης. Τον Σεπτέμβριο του 2016 υπήρξε απάντηση από την Σ. Αραβία ότι το έγγραφο αυτό είναι αυθεντικό. Στις 17/11/2016 επίσημο πιστοποιητικό προς χρήση από τον διευθυντή της επιτροπής εξοπλισμών ότι είναι αυθεντική η εξουσιοδότηση.


Το έμαθε η πρεσβεία μας στο Ριάντ ότι είναι αυθεντική η εξουσιοδότηση. Ότι δηλαδή δεν πρόκειται για μεσάζοντα. Και έρχομαι στο ψητό.
Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό αλλά είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, είπε ο πρωθυπουργός.

«Η αλληλογραφία του ΥΠΕΞ ο οποίος δυστυχώς είναι σε προγραμματισμένη αποστολή στο εξωτερικό, γίνεται με άκρως απόρρητα ειδικού χειρισμού τηλεγραφήματα. Εσείς στηρίζετε όλη την σκανδαλολογία στον πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ ότι δεν ήταν αυθεντικός εκπρόσωπος. Ανέτρεξα σε αυτά τα τηλεγραφήματα. Δεν θα τα καταθέσω στα πρακτικά αλλά θα δώσω την δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη και στους αρχηγούς των κομμάτων να τα δουν.

Τέσσερις μέρες μετά την επικύρωση του πιστοποιητικού έστειλε πράγματι ένα τηλεγράφημα στον οποίο λέγει μεταξύ άλλων: υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή στο στενό περιβάλλον του Σαουδάραβα υπουργού και μου ζήτησε να συναντηθούμε και λέει ότι επειδή στην διαδικασία εμπλέκεται ελληνική εταιρεία θα έπρεπε να έρθει απευθείας ο ίδιος στην Ελλάδα για να έχει συνεργασία για να πάρει η σαουδαραβική πλευρά σε χαμηλότερο τίμημα το υλικό. Ο σύνδεσμος αυτός του υπουργού Αμυνας προτίθεται να έρθει στην Αθήνα για συμφωνία και πληρωμή.
Κινήθηκε η διαδικασία, όχι δια της πηγής και όχι μέσω του ανθρώπου που εμφανίσθηκε ως ενδιάμεσος αλλά μέσω του επίσημου.

Ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ να κατονομάσει τον άνθρωπο αυτό. Και τότε ο πρέσβης απάντησε ότι το πρόσωπο είναι ο Ζορζ Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης. Ενας Έλληνας, άλλος ενδιάμεσος, ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση ήθελε να βρει καλύτερη τιμή για την σαουδαραβική πλευρά. Είναι στην διάθεσή σας να διαβάσετε τα ειδικού χειρισμού. Με τις πομφόλυγες σας! Ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει και το νοικοκύρη. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, μπορεί να είναι εντιμότατος. Το ποιος είναι αυτός να ψάξετε να τον βρείτε εσείς.
Το μόνο που βρήκα είναι ότι ήταν σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων το 2011 στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Θα καταθέσω πρόταση προ ημερησίας συζήτησης για τη φοροδιαφυγή. Για τα εκατομμύρια που έφυγαν από τη χώρα και οδηγηθήκαμε στην κρίση, γι αυτά θα κληθείτε να απαντήσετε.

Λίγο αργότερα, ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου απάντησε στον πρωθυπουργό και διέψευσε ότι ο Ζορζ Στεφανάκης ήταν σύμβουλός του:

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι σας

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω στην αίθουσα το μισό υπουργικό συμβούλιο. Χαίρομαι διπλά που ο Τσίπρας επέλεξε να είναι παρών. Φαντάζομαι στη διάρκεια της ομιλίας μου θα έρθει και στην αίθουσα τελευταία όλο με αποφεύγει. (εκείνη τη στιγμή ο κ. Τσίπρας μπήκε στην αίθουσα) Α ήρθατε καλώς τον και άργησε, ανησύχησα προς το παρόν».

Με αυτά τα λόγια άνοιξε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών για να υπερασπιστεί τον Καμμένο. «Είστε μαζί επειδή ταιριάζετε» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε Τσίπρα-Κάμμενο και όταν εισέπραξε αντίδραση αναρωτήθηκε: Γιατί αντιδράτε;

«Καταλήξατε ο ένας όμηρος του άλλου. Και όπως ήρθατε μαζί, θα φύγετε και μαζί. Χωρίς Καμμένο ο κ. Τσίπρας πέφτει και αν πάει σε εκλογές θα συντριβεί. Και χωρίς Τσίπρας ο κ. Καμμένος είναι απροστάτευτος».

«Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι ως Οδυσσέας, είστε δεμένος χειροπόδαρα με Καμμένο».

Μετά τις συνομιλίες με ισοβίτες ποιος θα έλεγε ότι θα τον υπερασπιζόσαστε και για σκανδαλώδεις πωλήσεις αμυντικού υλικού.
Είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός βλέπει να εμφανίζονται μεσάζοντες και να γίνονται υποθέσεις για μίζες.

Στο παρελθόν κι άλλοι είχαν εκχωρήσει τον τομέα της άμυνας στους εσωκομματικούς αντιπάλους τους.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν το νούμερο 2 του κόμματος. Έλυνε κι έδενε. Κι εξαιτίας όσων έκανε το 2011 άλλαξε ο νόμος και καταργήθηκαν οι μεσάζοντες. Σήμερα ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι στη φυλακή.

Και δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τους χειρισμούς.

Είστε η πρώτη κυβέρνηση η οποία θα ελεγχθεί επειδή ξεπουλάτε, αντστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου. Αυτός αγόραζε όπλα, εσείς πουλάτε,αλλά στην ουσία είσαστε το ίδιο.

Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα ο κ. Καμμένος θα είχε αποπεμφθεί.

Έξι καυτά ερωτήματα για τον πρωθυπουργό

Πάμε σε έξι ερωτήματα τα οποία θα ήθελα να μου απαντήσετε:

1. Γιατί ενώ η Βουλή είχε επιλέξει μια διακρατική Government to Government συμφωνία, εσείς επιλέξατε έναν μεσάζοντα; Επιτρέψτε μου να σας διαβάσω μια αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα. Έλεγε ο κ. Βίτσας απαντώντας στον κ. Κυρίτση: Δεν μπορούμε να κάνουμε μια συμφωνία με κάποιον που δεν εκπροσωπεί κράτος. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μόνο που εσείς επιλέξατε έναν μεσάζοντα και το ερώτημα είναι γιατί...
2. Την ίδια στιγμή που η πρεσβεία μας στο Ριάντ είχε ρητά ενημερώσει ότι ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία εσείς υπογράψατε με τον Βασίλειο Παπαδόπουλο.Γιατί;

3. Ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ;

4. Γιατί δεν ενημερώσατε τη Βουλή για την ύπαρξη του μεσάζοντα;
5. Η Βουλή έχει συμφωνήσει να πουληθούν 300.000 βλήματα.Οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονταν για 100.000 βλήματα.Πού θα πήγαιναν τα επιπλέον βλήματα και πού θα πήγαιναν τα λεφτά;

6. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι ο κ.Καμμένος είπε ότι δεν γνωρίζει τον κ. Παπαδόπουλου. Από την εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στις 27 Ιουνίου του 2017, γράφει ο κ. Παπαδόπουλος: «Σε συνέχεια σημερινής μας συνάντησης στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας...». Για δώστε το αυτό το χαρτί στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο...

Τα γνωρίζατε όλα αυτά κ. Τσίπρα και μετρήστε καλά την απάντησή σας.Τα γνωρίζατε όλα αυτά; Έγιναν όλα καλώς; Τον στηρίζετε, ναι ή όχι; Καθαρές κουβέντες.

Σήμερα ρωτάμε εμείς και απαντάτε εσείς. Μην μας πείτε πάλι για τα συμφέροντα που σας πολεμούν,μια χαρά τα έχετε βρει με τα συμφέροντα. Σήμερα θα απολογηθείτε για τα δικά σας πεπραγμένα κ. Τσίπρα.

«Αποδείξατε» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης «με όσα είπατε και δεν είπατε ότι διαψεύσατε και την τελευταία προσδοκία των πολιτών. Δεν μπορείτε να χειριστείτε την οικονομία αλλά αυτό το είχαμε καταλάβει. Μάθαμε πλέον ότι έχετε βουτήξει βαθιά στις υποθέσεις διαφθοράς. Σήμερα επισφραγίζετε και την απογοήτευση των Ελλήνων αξιωματικών που ορκίστηκαν να φυλούν την Πατρίδα για να αποδείξουν ότι ακόμα και στις ημέρες της διάλυσης των θεσμών από μια ανάξια κυβέρνηση υπάρχουν κάποιοι που φυλούν Θερμοπύλες».

«Με προσωπική σας επιλογή κ Τσίπρα ταυτιστήκατε με τον κ. Καμμένο. Αισθάνεστε άνετα μαζί του. Ανεβήκατε σφιχταγκαλιασμένοι και θα πέσετε με τον ίδιο τρόπο» τόνισε.

«Αντί να πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα απαντήστε μας για τις μπίζνες του Καμμένου» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε: «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το κάνετε. Σας προειδοποιώ όμως: αφήστε ήσυχη την Δικαιοσύνη. Αφήστε να επιτελέσει το έργο της αντι να πιέζετε τους δικαστές. Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι σας».

«Το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα κατέρρευσε. Πλεόνασμα θράσους έχετε. Θεωρείτε πλεονέκτημα ότι οι αντίπαλοί σας δεν ακολουθούν τις τακτικές και τις επιθέσεις θράσους. Αλλά θα το πληρώσετε. Μετά το καταστροφικό εξάμηνο του 2015 ζητήσατε συγχώρηση από τους πολίτες επικαλούμενος αυταπάτες. Πριν από λίγο καιρό είπατε ότι είστε ψεύτες αλλά δεν είστε κλέφτες. Τελικά καταλαβαίνουμε ότι εκτός από αυταπάτες και ψέματα ηγείστε και μιας ανήθικης κυβέρνησης. Θα έρθουν οι εκλογές και τότε δεν θα σας σώσει κανένα βραβείο σθένους. Το βραβείο του χειρότερου πρωθυπουργού θα σας ανήκει δικαιωματικά» έκλεισε τη ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καμμένος στη Βουλή: Ουδείς μεσάζων για τη Σαουδική Αραβία

«Ακούστηκαν και γράφτηκαν απίστευτα πράγματα τις τελευταίες ημέρες. Το παραμύθι του ψεύδους και της κατασυκοφάντησης τελειώνει εδώ. Επί έναν μήνα έχετε επιδοθεί προσωπικά οι φερόμενοι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι σε επιχείρηση κατασυκοφάντησης που φθάνει τα όρια εθνικής μειοδοσίας. Παρουσιάζετε μια καθ' όλα νόμιμη υπόθεση ως διαφθορά. Ουδείς ενδιάμεσος, ουδείς μεσάζων. Είστε συνηθισμένοι από τις υποθέσεις που χειριζόσασταν εσείς. Γιατί δεν ζητήσατε τη σύγκληση της επιτροπής της Βουλής; Γιατί θέλατε να κατασκευάσετε σκάνδαλο», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Στη συνέχεια εξήγησε την «απλή υπόθεση», όπως είπε: «Η υπόθεση είναι πολύ απλή. Εγινε μια προσφορά απαξιωμένων πυρομαχικών και την αποδεχθήκαμε. Επέλεξα να φέρω 66 εκατ. στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών. Δεν υπάρχουν εδώ απόρρητα έγγραφα. Σε όλα τα διαβαθμισμένα σάς έχω δώσει πρόσβαση. Στηρίχθηκε όλη η υπόθεση σε μια καταγγελία του κ. Λοβέρδου για μια αναφορά ταξιάρχου. Δεν υπάρχει αναφορά ταξιάρχου. Εκλήθη σε απολογία. Τι λέει ο ταξίαρχος Παπαδάκης; "Αγνοώ παντελώς οποιαδήποτε αναφορά σχετική", λέει ο ταξίαρχος Παπαδάκης. Δεν υπάρχει αναφορά, υπάρχει ένα υποκλαπέν μήνυμα από το κομπιούτερ του. Εκανε αναφορά ο κ. Λοβέρδος. Το περιστατικό είχε να κάνει με την προσπάθεια κάποιων να χαλάσουν τη συμφωνία. Στο γραφείο μου ήρθε ο εισαγγελέας της στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Εκλήθη εισαγγελέας για να δούμε εάν κάποιοι διακινούσαν απόρρητα».

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ο μεσάζων ήταν γνωστός από την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Πριν από λίγο, κατόπιν αιτήματος που έλαβα από το ΥΠΕΞ, ο κ. Κωνσταντίνος Μητστοτάκης το 1988 αποφάσισε ότι η Εθνική Τράπεζα θα έδινε δάνειο στη Ρωσία για να πληρωθούν οι Ελληνες εξαγωγείς.
Το 1991 πήγε αποστολή στη Ρωσία μαζί με τον διοικητή της τράπεζας και μέσα στην αποστολή ήταν ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του. Οι οποίοι εισέπραξαν 67 εκατ. Ο δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ. Να σηκώσει το χέρι του ο βουλευτής για να δούμε ποιοι έχουν σχέσεις με τον Παπαδόπουλο. Επειδή γελάνε στο ΠΑΣΟΚ, ξέρετε πού τον γνώριζαν στο υπουργείο τον κ. Παπαδόπουλο; Η κυρία Γεννηματά τον πήγε το 2014», είπε ο υπουργός Αμυνας.

«Η ΝΔ θεωρεί ότι οι συμφωνίες εκποίησης στρατιωτικού υλικού δεν βασίζονται σε διακρατική συμφωνία, όπως ψευδώς υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στη συμφωνία η κυβέρνηση επέλεξε να υπάρξει μεσάζοντας» δήλωσε ο κ. Τασούλας και τόνισε με νόημα ότι «ο αξιωματικός ασφαλείας δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Ρουβίκωνα αλλά κράτησε έναν ταξίαρχο του ελληνικού στρατού».

«Τρία χρόνια τώρα ψηφίζουμε όλες τις εισηγήσεις που φέρνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου αυτή τη χαλεπή περίοδο τουλάχιστον η επιτροπή Εξοπλισμών να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διαθεσιμότητας που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις» πρόσθεσε.

Την επίκαιρη ερώτηση έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί με δριμύτητα τόσο κατά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου όσο και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.



Άδωνις Γεωργιάδης: Μας παραπλανήσατε με δόλο

«Θα ήταν ίδια η ψήφος μας αν είχαμε πληροφορηθεί την ύπαρξη του μεσάζοντα κ. Βασίλειου Παπαδόπουλου;» αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην έγκριση που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για να εκποιηθούν τα πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία.

«Μας παραπλανήσατε εκ λάθους ή μας παραπλανήσατε εκ δόλου για να τα αρπάξετε;» ήταν το ερώτημα του κ. Γεωργιάδη ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Ο λαθρέμπορος Παπαδόπουλος θα έβαζε με την άδεια της Ελλάδος σε μια εμπόλεμη ζώνη 200.000 βλήματα. Ξέρετε πόσο αξίζουν 200.000 βλήματα στη λαθραία αγορά; Πάνω από 150 εκατομμύρια! Εμένα μου φαίνεται αρκετό κίνητρο γα να παραπλανήσει κάποιος τη Βουλή» ήταν η επισήμανση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον Νίκο Φίλη ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε "Παραπλανήσατε τη Βουλή και όχι μόνον εμένα που έδωσα την ψήφο μου. Παραπλάνησε και τον κ.Φίλη. Κύριε Φίλη θα δίνατε την ψήφο σας αν ξέρατε για τον Παπαδόπουλο; Μόνο το ΚΚΕ είπε όχι. Όλοι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μια χαρά".



Αθανάσιος Δαβάκης: Ο Καμμένος υφάρπαξε την έγκριση της Επιτροπής

Η ΝΔ ελέγχει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των 300.000 μη αναγκαίων βλημάτων για πώληση στη Σαουδική Αραβία δήλωσε μεταξύ άλλων ενώ τόνισε ότι τον Μάιο 2016 κατατέθηκε επιστολή σμηνάρχου της ΣΑ .

"Η επιστολή αυτή που έχουμε στα χέρια μας δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου δεν ξέρουμε ποιος την παρέλαβε ούτε που φυλάσσεται. Έχετε προσωπική αλληλογραφία με σμήναρχο; Αναφέρετε σε εσάς ο σμήναρχος. Υπάρχει έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας που ενδιαφέρεται για τα βλήματα.

Τα 300.000 βλήματα είναι πάρα πολλά για να τα πάρει ένα κράτος σαν την Σαουδική Αραβία και με το ειρωνικό ύφος μου είπατε τι με νοιάζει τι θα τα κάνουν, εγώ θέλω να τα διώξω. " είπε μεταξύ άλλων.

"Ο κ.Καμμένος στις 20 Σεπτεμβρίου απαντά ότι οι ΑΆραβες δεν τήρησαν τη συμφωνία μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Ο κ. Καμμένος υφάρπαξε την έγκριση της επιτροπής, έκανε συμφωνία με ιδιώτη, δεν προχώρησε γιατί προφανώς ο μεσάζων δεν εκπροσωπεί το κράτος της Σαουδικής Αραβίας" επεσήμανε.



Γιώργος Κουμουτσάκος: Έχουμε να κάνουμε με βαριά μορφή διαφθοράς

«Για να κερδίσει ένας λαθρέμπορος μεσάζων και όσοι τον βοηθούν εξαπατάται η Βουλή των Ελλήνων. Χάνονται εκατομμύρια ευρώ για τη χώρα και η εικόνα της χώρας έχει καταρρακωθεί. Ποια κυβέρνηση θα ήθελε να συνδιαλλαγεί με την Ελλάδα όταν την εκπροσωπεί ένας υπουργός που κινείται μεταξύ μεσαζόντων και συμφερόντων» δήλωσε ο Γ. Κουμουτσάκος από το βήμα της Βουλής.

«Οι υπουργοί έχουν το θράσος να διασύρουν και να τιμωρούν εκδικητικά αξιωματικούς και διπλωματικούς υπαλλήλους. Ο πρόξενος μας στο Ριάντ το μόνο που έκανε ήταν να ενημερώσει ως όφειλε ότι οι αρχές της Σ. Αραβίας δεν γνωρίζουν τον Βασίλειο Παπαδόπουλο. Τον απαξιώσατε λέγοντας κ. Καμμένε ότι έβγαινε φωτογραφίες με καμήλες και σπαθιά. Στη Σαουδική Αραβία με τι να βγει φωτογραφίες; Με καζίνο; δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με βαριά περίπτωση διαφθοράς. Προφανώς γνωρίζει και ο Τσίπρας, είμαι πεπεισμένος φαίνεται και από την παρουσία του εδώ σήμερα και ήταν παρών και στο ΚΥΣΕΑ» υπογράμμισε.

Keywords
βουλη, τσιπρας, ειπαν, μητσοτακης, σαουδικη αραβια, πωληση, αλέξης τσίπρας, εν λόγω, Γιωργος Παπακωνσταντινου, εθνικη τραπεζα, νεα δημοκρατια, αδωνις γεωργιαδης, δριμύτερος, καμμενος, αποδειξεις, κας, μμε, siemens, offshore, δραμα, γεν, ευπ, συμμετοχή, γαλλια, βρυξέλλες, εκλογες, καλοκαιρι, φως, στρατος, ελλαδα, εταιρεία, αθηνα, ηρακλειο, κρητη, τσοχατζοπουλος, government, ρητά, ιουνίου, εγινε, προσφορες, λοβερδος, τραπεζες, ρωσία, ΠΑΣΟΚ, νέα, ΚΚΕ, συριζα, υπουργοι, κυσεα, κινηση στους δρομους, εφημεριδες, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, ακης τσοχατζοπουλος, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αξιολογηση, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, εμπολεμη ζωνη, ρομφαια, ρητά, ρωσία, το θεμα, αδεια, βημα, βουλη των ελληνων, δανεια, δημοκρατια, δουλεια, δωρα, εθνικη, εξουσιοδοτηση, εξεδρα, εργαλεια, ευπ, ηγεσια, ηθικη, θαρρος, θεμα, μμε, οικονομια, ομηρος, πρωτοσελιδα, σκαι, το βημα, φωτογραφιες, φως, ψεματα, siemens, αγωνια, αδωνις, αρθρα, απιστευτα, αποκαλυψη, ατζεντα, αφορμη, βρειτε, βρισκεται, βρυξέλλες, γεν, γινει, γινεται, γινονται, δανειο, δαχτυλο, δυνατοτητα, δημοσιο, δυστυχως, διπλωματικο σωμα, δωσει, δριμύτερος, εγινε, εγγραφα, εγγραφο, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, εν λόγω, εξελιξη, εξι, εποχη, επρεπε, ερχονται, εταιρεία, ευθυνη, ζωη, ζωνη, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, υποθεση, ηρακλειο κρητης, υφος, θεος, θρασος, ηθικο, εικονα, ομιλια, κας, κυβερνηση, κειμενο, κυριε, κυρια, κλιμα, κυριακατικες εφημεριδες, λεφτα, λογια, λομπι, λογο, μειζον, μιζες, μορφη, μπορειτε, νικο, νυχτα, νοημα, ντροπη, ξερετε, οδυσσεας, ορια, ουσια, παπακωνσταντινου, περιβαλλον, πηγη, ποθεν εσχες, πωλησεις, ριαντ, ρωγμη, ρολο, σιγουρος, συζητηση, συζητησουμε, συνεχεια, συμμετοχή, σωμα, τιμη, τυφλα, τολμη, φυλακη, φωφη, φωφη γεννηματα, φωλια, φορα, χερι, χαρα, ψευτες, ψητο, κωνσταντινος, ωρες, ανηκει, ελληνικα, ερωτησεις, γινετε, government, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, ιουνίου, κλεφτες, κωνσταντινου, μια φορα, offshore, ταξιδι, τραπεζα, θελω να, θεματα, υλικο, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα