Με σκληρή "γραμμή" η ΝΔ και στη Διάσκεψη της Δευτέρας


Για νέο γύρο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ενόψει της Διάσκεψης των προέδρων την ερχόμενη Δευτέρα για την συγκρότηση του ΕΣΡ προετοιμάζεται η ΝΔ, μετά την επιμονή του Νίκου Παππά να μην καταργήσει τον αντισυνταγματικό (σύμφωνα

με το ΣτΕ), νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “pagenews.gr”, η ΝΔ δεν προτίθεται να συναινέσει στην συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής με το επιχείρημα ότι ο νόμος Παππά δεν έχει καταργηθεί και δεν έχουν επιστραφεί οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.

Τα πρόσωπα, για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι μεν σημαντικό θέμα αλλά έπεται δε των αρμοδιοτήτων, που θα πρέπει – όπως ορίζει το Σύνταγμα – να έχει το Συμβούλιο. Η στάση αυτή της γαλάζιας παραάταξης διεφάνη και από τις τοποθετήσεις όλων των βουλευτών του κόμματος χθες στην Βουλή, ενώ και ο κ. Δένδιας κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συμπράξει, εάν και εφόσον δεν εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ.


Για τη ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας έχει μια ανεξήγητη εμμονή και "κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα”. Πληροφορίες μάλιστα της Πειραιώς λένε ότι και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για την πολιτική, που ακολουθεί ο κ. Παππάς και σημειώνουν την απουσία κορυφαίων υπουργών – όπως οι κ.κ. Δραγασάκης και Σταθάκης – από το πολιτικό προσκήνιο.


Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στην “σκληρή γραμμή” όχι μόνον σε αυτό το θέμα, αλλά συνολικά, ενώ θα εντείνει την πίεση προς τον Αλέξη Τσίπρα για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Θεωρεί ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο αυτό το ιδιότυπο – όπως το χαρακτηρίζει στις κατ΄ιδιαν συζητήσεις του – καθεστώς ακυβερνησίας και πιστεύει ότι όσο περνούν ημέρες, τόσο βαθαίνει η κρίση σε όλα τα επίπεδα.


Την τρίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκινήσει διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, γεγονός που αποκτά και συμβολική σημασία, δεδομένων των ισχυρών οικογενειακών και φιλικών δεσμών του με το νησί. Η επίσκεψη θα ξεκινήσει από το Ρέθυμνο, όπου την Τρίτη θα παρακολουθήσει την μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση στο Ρέθυμνο για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ακαδημαϊκής Κοινότητας Κρήτης. Στη συνέχεια, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα συμμετέχει στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιο, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρα θα μιλήσει σε κομματικά στελέχη της ΝΟΔΕ Χανίων – Ρεθύμνου στις Βρύσες Χανίων.


Tην Τετάρτη, αφού επισκεφθεί την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι Σούδας, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με Δημάρχους των Νομών Ρεθύμνου και Χανίων. Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη θα συμπληρώσουν συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Κρήτης στο Επιμελητήριο Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα