Δημοσκόπηση: Κοντά στο double score η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

11:57 7/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Η ΝΔ εμφανίζεται κοντά στο double score έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της RASS για το iefimerida.gr, με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

να προηγείται με ποσοστό 28,6% έναντι 16,8%, το οποίο συγκεντρώνει το κυβερνών κόμμα.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 31,7%.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,1%, στην τέταρτη η φασιστική Χρυσή Αυγή με 7,8% και στην πέμπτη το ΚΚΕ με 7,3%.

Στο όριο εισόδου στη Βουλή εμφανίζεται η Ένωση Κεντρώων με 3% ενώ εκτός κοινοβουλίου μένουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι.



Πρόωρες εκλογές, όχι δημοψήφισμα

Σε σχετικό ερώτημα διαμορφώνεται σαφέστατη πλειοψηφία (50,8%) που υποστηρίζει ότι η ΝΔ πρέπει να συνδράμει την κυβέρνηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών τάσσεται το 47,6% του εκλογικού σώματος, αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προτείνει το 25,7%, ενώ να υποκύψει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των δανειστών και να νομοθετήσει νέα μέτρα επιθυμεί το 12,3% των πολιτών.

Δεν θα εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση

Η αίσθηση που έχουν οι πολίτες για την κυβέρνηση είναι πως, όπως και άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις, δεν θα κατορθώσει να εξαντλήσει την τετραετία (73,6%).

Αρνητικοί για τον Τραμπ

Στο γενικό πολιτικό κλίμα, χαμηλές προσδοκίες φαίνεται να διατηρούν οι Έλληνες για τον "φιλελληνισμό" του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πιστεύουν ότι η πολιτική που θα ασκήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα επηρεάσει αρνητικά τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα (50,3%).

Σημειώνεται ότι η έρευνα διεξήχθη σε 1.504 εκλογείς στο διάστημα 31/1 έως 3/2.

Keywords
Τυχαία Θέματα