"Salon Des Vacances" Βρυξέλλες: Πόλος έλξης η Κρήτη βάσει τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

10:39 7/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Στην 59η διεθνή έκθεση τουρισμού «Salon Des Vacances», η οποία διοργανώθηκε το περασμένο τριήμερο στις Βρυξέλλες και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη, μετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση της εικόνας του νησιού, ως ιδανικού, ποιοτικού και ασφαλούς προορισμού διακοπών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με την περιφέρεια, η αυξητική τάση που επικρατεί τους τελευταίους

μήνες όσον αφορά στις κρατήσεις για την Ελλάδα -που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των Βέλγων - γενικά και για την Κρήτη ειδικότερα, με μία σημαντική αύξηση της τάξης του 24%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2016. Η Κρήτη εξακολουθεί να παραμένει αγαπημένος προορισμός των Βέλγων τουριστών, όπως διαπιστώθηκε και από το σύνολο των αφίξεων στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων για το 2016, καταλαμβάνοντας σημαντική θέση στις διεθνών αφίξεις ανά χώρα προέλευσης και στα δυο αεροδρόμια.

«Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης αποτέλεσε καθημερινά πόλο έλξης tour operators, μεγάλων τουριστικών οργανισμών, αξιωματούχων, φορέων του τουρισμού, δημοσιογράφων και εκατοντάδων επισκεπτών, όπου ενημερώνονταν για την Κρήτη και παράλληλα ένιωθαν την κρητική παραδοσιακή φιλοξενία» δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος, Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης, μαζί με τα στελέχη της Περιφέρειας, Ελένη Βουγιουκαλάκη και Εύα Νεράτζη.

Επίσης, ο κ. Κεφαλογιάννης πρόσθεσε, ότι η εικόνα της Περιφέρειας Κρήτης, «ήταν εξαιρετική και επιτυχής, προετοιμάζοντας μια αισιόδοξη καλοκαιρινή σεζόν για το νησί μας. Η φετινή σεζόν, σύμφωνα με τα στοιχεία, αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερη σε σύγκριση με την περυσινή τουριστική περίοδο».

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή έκθεση τουρισμού, ενώ συνεχάρη τα στελέχη της Περιφέρειας για την οργάνωση-λειτουργία του περιπτέρου.

Στην έκθεση συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία του Βελγίου όπως Neckermann Thomas Cook, TUIJetair Travel, Sunjets Direct, Corendon Beltur Voyages κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα