Μακρόν προς Τραμπ: Κάνε ξανά τον πλανήτη μεγάλο

19:42 2/6/2017 - Πηγή: Pagenews

"Θα ξανακάνουμε μεγάλη την Αμερική". Με αυτό το μότο "έτρεξε" την προεκλογική του εκστρατεία ο Ντόναλντ Τραμπ και ήρθε η ώρα που ένας άλλος πολιτικός ηγέτης, ο Εμάνουελ Μακρόν, τη χρησιμοποίησε με αφορμή την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. "Κάνε ξανά τον πλανήτη μεγάλο", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε τηλεοπτική εκπομπή, με το μήνυμα να έχει έναν και μοναδικό αποδέκτη.

Για πρώτη φορά, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας

μίλησε στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου το μήνυμά του να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δίχως... μεταφράσεις και παρερμηνείες.

«Για το κλίμα δεν έχουμε πλάνο Β, διότι δεν υπάρχει πλανήτης Β», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, σε μία προσπάθεια να τονίσει τη σπουδαιότητα για το μέλλον της ανθρωπότητας των αποφάσεων που ελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2015, στη Σύνοδο του Παρισιού. «Αυτή η απόφαση είναι ένα λάθος, τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και για τον πλανήτη», πρόσθεσε ενδεικτικά.

Ο Μακρόν προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, προσφέροντας... προσφυγικό άσυλο, σε όσους επιστήμονες, μηχανικούς ή πολίτες Αμερικανούς δεν συμφωνούν με τις πολιτικές του Τραμπ. «Θα βρουν ένα δεύτερο σπίτι στη Γαλλία», δήλωσε, ανοίγοντας την πόρτα σε μία ενδεχόμενη ευθεία ρήξη με την αμερικανική ηγεσία. Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην παρατεταμένη χειραψία με τον Αμερικανό πρόεδρο, αναλύοντας τη σημειολογία που έχει κάθε κίνηση και τονίζοντας πως «δεν αφήνω τίποτα στην τύχη».

Keywords
Τυχαία Θέματα