Το πιο κρίσιμο βράδυ στην καριέρα του Σκίμπε

18:00 2/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Ο Γερμανός προπονητής που κάθεται στην άκρη του πάγκου της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου θα δοκιμαστεί το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής στο πυρακτωμένο Στάδιο της Ζένιτσας. Στην μικρή πόλη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης η Εθνική μας ομάδα δίνει τον πλέον κρίσιμο αγώνα στην προσπάθειά της να βρεθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας όπου θα διεξαχθούν οι τελικοί του Μουντιάλ.


Μετά το πατατράκ του προηγούμενου EURO όπου η Εθνική υπέστη πανωλεθρία

χάνοντας από όποιον έβρισκε μπροστά της, σε τούτη τη σειρά των προκριματικών εμφανίστηκαν σημάδια σχετικής ανάκαμψης. Η Εθνική παραμένει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί σε μπαράζ για την πρόκριση με την δεύτερη ομάδα κάποιου άλλου προκριματικού ομίλου. Διεκδικητής της δεύτερης θέσης είναι η Βοσνία με δεδομένο ότι το πανίσχυρο Βέλγιο που προηγείται στην βαθμολογία, έχει μάλλον εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο.

Με γκολ την τελευταία στιγμή και κόντρα στην ροή του ματς είχαμε ισοφαρίσει τους Βόσνιους στο Φάληρο. Μετά την μεγάλη επιτυχία της εκτός έδρας ισοπαλίας κόντρα στους Βέλγους, η Εθνική μας πάει για δυο αποτελέσματα το βράδυ της Παρασκευής στη Ζένιτσας. Αν χάσει οι Βόσνιοι παίρνουν κεφάλι και η επιδίωξη της δεύτερης θέσης γίνεται άπιαστο όνειρο. Το ξέρουν οι παίκτες όπως το ξέρει και ο Σκίμπε. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής είναι ένας πρακτικός άνθρωπος που επανέφερε την ομάδα στα καθιερωμένα. Σφιχτή άμυνα και αντεπιθέσεις. Τακτική με την οποία η Εθνική μεγαλούργησε επί Ρεχάγκελ και πήγε πολύ καλά επί Σάντος.

Η ομάδα πάει βαριά πληγωμένη στην Ζένιτσα. Της λείπουν βασικοί παίκτες που είναι τιμωρημένοι. Τζαβέλας και Σάμαρης ήταν βασικοί επί Σκίμπε. Παπαδόπουλος και Ταχτσίδης ήταν πάντα μέσα στις επιλογές του. Το πρόβλημα στους αμυντικούς χαφ είναι οξύ και οι λύσεις πλην του Τζιόλη στερούνται ιδιαίτερης εμπειρίας με τα εθνικά χρώματα. Πρόβλημα συνιστά το γεγονός ότι παίκτες όπως ο Μήτρογλου και ο Φορτούνης προέρχονται από σχετική περίοδο απραξίας. Πρόβλημα συνιστά επίσης ότι διαίτερα φορμαρισμένοι ποδοσφαιριστές όπως ο Λάζαρος χριστοδουλόπουλος και ο Δημήτρης Σιόβας δεν συμπεριλαμβάνονται στις κλήσεις του κ. Σκίμπε.

Η Βοσνία Ερζεγοβίνη είναι μια φύσει επιθετική ομάδα με παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως ο Πιάνιτς της Γιουβέντους και ο Τζέκο της Ρόμα. Στόχος τους θα είναι να πιέσουν από την αρχή την ελληνική ομάδα και να πετύχουν γρήγορα γκολ. Στον βαθμό που ο χρόνος θα περνά χωρίς να πετυχαίνουν τον σκοπό τους τότε θα προκύπτουν κενά στην ευάλωτη άμυνά τους για να τα εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Σκίμπε. Όλα αυτά όμως, σε θεωρητικό επίπεδο. Στην πράξη πρόκειται για το πιο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής και μια πραγματική δοκιμασία για τον Μίκαελ Σκίμπε. Το βράδυ της Παρασκευής θα φανεί αν η ομάδα έχει πιάσει το νήμα με το θαυμαστό παρελθόν της ή αν καθυστερεί ακόμα η επάνοδός της στους μεγάλους του ευρωπαικού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα