Μάχη της Μοσούλης: Προχωρά η περικύκλωση των τρομοκρατών του ISIS


Ο συνασπισμός των δυνάμεων υπό τον Ιράκ που αγωνίζεται στη μάχη της Μοσούλης κατά των τρομοκρατών του ISIS συνεχίζει να καταφέρνει χτυπήματα στους φονταμενταλιστές , χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής καμφθεί οι αντιστάσεις που προβάλουν οι τζιχαντιστές.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων το Σάββατο, προκειμένου να αποκρούσει την επέλαση των ιρακινών δυνάμεων, το ISIS επιστράτευσε βομβιστές - αυτοκτονίας, προξενώντας

σημαντικές υλικές ζημιές, αλλά και τον θάνατο 30 στρατιωτών.

Οι ιρακινές δυνάμεις βρίσκονται στο μέτωπο της ανατολικής Μουσούλης τις τελευταίες 10 ημέρες. Σημειώνεται ότι η πόλη τελεί υπό τον έλεγχο του ISIS από τα μέσα του 2014.

Η ανακατάληψή της προσκρούσει σε μία σειρά αντιξοοτήτων, καθώς πέραν των βομβιστών αυτοκτονίας, οι ιρακινές δυνάμεις καλούνται να αντιμετωπίσουν και το δαιδαλώδες υπόγειο δίκτυο τούνελ, το οποίο χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Παρ’ όλα αυτά, ο κλοιός γύρω από την πόλη σφίγγει ολοένα και περισσότερο, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις προωθούνται σημαντικά και από το νότιο, αλλά και από το βόρειο μέτωπο. Στόχος άλλωστε, αποτελεί η περικύκλωση της πόλης και ο τελικός αποκλεισμός της.

Εξαιτίας των μαχών, περίπου 49.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής, την πόλη.

Την ίδια ώρα, πρόοδο σημειώνουν και οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, οι οποίες επιχειρούν εναντίον της Ράκα, προπύργιο του ISIS στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα