Βουλή: Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου το πόρισμα για τα ΜΜΕ


Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα ΜΜΕ και τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, είπε το Σάββατο ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Ο κ. Μπαλωμενάκης, που αντικατέστησε τον Μανώλη Φάμελο στην προεδρία της Επιτροπής μετά από την υπουργοποιήση του δεύτερου, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι "θα υπάρξει ένας βαθμός συναίνεσης",

τονίζοντας ότι "μερικές περιπτώσεις είναι τόσο κραυγαλέες που δεν αφήνουν περιθώρια στρεψοδικίας".

Ο κ. Μπαλωμενάκης διαπιστώνει μέσα από την πολύμηνη εμπειρία του ως απλό μέλος της Εξεταστικής ότι υπήρχε μια ζοφερή πραγματικότητα την προηγούμενη περίοδο και μια "αίσθηση παντοδυναμίας και αιωνιότητας, η οποία χαρακτήριζε κόμματα εξουσίας και ΜΜΕ, που οδήγησε σε αλόγιστο υπερδανεισμό". "Αποτέλεσμα, ένα ποσό ύψους ενάμισι δισ. ευρώ να μένει απλήρωτο χωρίς προοπτική", τονίζει, καταλογίζοντας προκλητική δανειοδότηση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Πάντως , αποφεύγει να εκφράσει εκτιμήσεις για το τελικό πόρισμα, σημειώνοντας ότι, τα συμπεράσματα, πολιτικά και ενδεχομένως και ποινικά, θα συναχθούν αφού αξιολογηθούν όλες οι καταθέσεις και μελετηθούν οι 20.000 σελίδες πρακτικών μαζί με τα 60.000 συνοδευτικά έγγραφα που έχει στη διάθεση της η Εξεταστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα