Λονδίνο: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη - Βορειοαφρικανικής καταγωγής οι δράστες

07:52 5/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Ήταν δεδομένο και αντιμετωπιζόταν ως βέβαιο γεγονός πως το Ισλαμικό Κράτος ήταν πίσω από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου, κάτι που επιβεβαιώθηκε καθώς η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη δια μέσου του πρακτορείου "ειδήσεων" της, του Αμακ:

"Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο", ανέφερε η ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές, οι τρεις δράστες έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ βρετανικά Μέσα μεταδίδουν και λεπτομέρειες. ένας εξ αυτών ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά και «κοινωνικός», ενώ και οι 3 δράστες φέρονται να

είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής.

Υποστηρικτές του ISIS πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο για την επίθεση στο Λονδίνο και καλούν και άλλους να προβούν σε ανάλογος επιθέσεις, όπως μεταδίδει το BBC.



Σε δύο τουλάχιστον επιχειρήσεις αναζήτησης συνεργών του τρομοκρατικού χτυπήματος, η Αστυνομία της Βρετανίας προχώρησε σε 14 συλλήψεις - 12 στο ανατολικό Λονδίνο και άλλες 2 στο Ιστ Χαμ σε κτίριο όπου πιστεύεται ότι ήταν το σπίτι ενός εκ των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες επιχείρησε αρχικά να δραπετεύσει αλλά δεν τα κατάφερε. Τέσσερις εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι γυναίκες.

Οι 8 ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους πυροβολώντας εναντίον των δραστών προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι τους είχαν εξουδετερώσει σύμφωνα με τον αξιωματικό ο οποίος τόνισε ότι επρόκειτο για βομβιστές αυτοκτονίας. Τα γιλέκα με τις εκρηκτικές ύλες δεν ήταν αληθινά, αποδείχθηκε κατόπιν, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

«Οκτώ ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους… Η πρωταρχική μας εκτίμηση είναι ότι έριξαν πενήντα βολές, στο σημείο, οι οκτώ αυτοί αστυνομικοί πυροβόλησαν 50 φορές. Οι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί» επισήμανε ο Ρόουλι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



To BBC ανήρτησε ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει τη στιγμή που οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ κατά των δραστών.

Οι περισσότεροι αστυνομικοί στη Βρετανία δεν φέρουν όπλα και είναι ασυνήθιστο για τους αστυνομικούς να πυροβολούν. «Η κατάσταση με την οποία ήταν αντιμέτωποι ήταν κρίσιμη: επρόκειτο για ζήτημα ζωής και θανάτου».

Προς το παρόν οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 19 συλλήψεις. «Οι συλλήψεις των ατόμων σχετίζονται με τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου και την περιοχή Μπόροου Μάρκετ. Οι έρευνες συνεχίζονται σε διευθύνσεις στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου», αναφέρεται στη δήλωση της αστυνομίας.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι δράστες περπατούν ψύχραιμοι δευτερόλεπτα πριν από τα μαχαιρώματα

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την Express δείχνει τους δράστες που αιματοκύλισαν χθες τη νύχτα το Λονδίνο να περπατούν στους δρόμους της αγοράς Μπόροου λίγο πριν ξεκινήσουν την επίθεσή τους. Με τη φανέλα της Άρσεναλ και ψεύτικα εκρηκτικά ο ένας από τους δράστες του νέου μακελειού στο Λονδίνο.

Το βίντεο, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της Express έχει τραβηχθεί από κινητό τηλέφωνο. Οι δράστες ελάχιστα λεπτά νωρίτερα έχουν πέσει με το λευκό βαν πάνω στον κόσμο στη Γέφυρα του Λονδίνου, έχουν εγκαταλείψει το όχημα και κινούνται προς το πολύβουο Μπόροου για να θέσουν σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου τους, που είναι η σφαγή αδιακρίτως. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επενέβη μέσα σε οκτώ λεπτά από τη στιγμή που εκλήθη και οι δράστες εξουδετερώθηκαν επί τόπου.



Ένας Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες

Οι βρετανικές Αρχές επιβεβαίωσαν -με ανακοίνωσή τους στην ελληνική πρεσβεία- ότι μεταξύ των τραυματιών στο νέο χτύπημα στο Λονδίνο, βρίσκεται και ένας Έλληνας. Η ενημέρωση αναφέρει ότι νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.

Προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες αλλά πιθανόν να πρόκειται για τον Έλληνα που ακούγεται σε βίντεο από το μακελειό στο Λονδίνο, να λέει πως έχει τραυματιστεί, αλλά είναι καλά.

Ένας νεκρός από τον Καναδά - Ανάμεσα στα θύματα και ένας Γάλλος

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση, ο ένας εκ των επτά νεκρών είναι υπήκοος Καναδά. Το υπ. Εξωτερικών της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας Γάλλος.



Keywords
Τυχαία Θέματα