Basket-League: Νικητής στο "θρίλερ" ο Ολυμπιακός, 64-62 και 2-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό

23:03 4/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές κυρίως επιθετικά και να έχουν πολλά άστοχα σουτ. Ο Ολυμπιακός έκανε κακό ξεκίνημα, αλλά η είσοδος του Γκριν στο παρκέ του έδωσε ενέργεια και δύο τρίποντα τα οποία είχε ανάγκη σε στιγμές που η μπάλα έδειχνε να κολλάει. Ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος επιθετικά, αλλά καλός και συγκεντρωμένος αμυντικά, με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει

ισόπαλο με 16-16.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο και το σχήμα με Τζέιμς, Παππά και Γκάμπριελ λειτούργησε για τους πράσινους στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου. Οι παίκτες του Πασκουάλ προηγήθηκαν με 7 πόντους 5 λεπτά πριν το φινάλε, ενώ ήταν στο +6 (33-27) τρία λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, έσφιξε την άμυνα του, βρήκε τις λύσεις επιθετικά και με ένα σερί 9-0 πήγε στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (36-33).

Ο Ολυμπιακός έκανε 2,5 λεπτά να σκοράρει στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να το εκμεταλλεύεται και να προηγείται με 38-33 μ' ένα σερί 5-0. Οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν τις απαντήσεις, με το ματς να πηγαίνει πόντο - πόντο σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο και κανέναν να μην μπορεί να ξεφύγει. Ο Ολυμπιακός έπαιζε πολύ με τον Μιλουτίνοφ, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Μπουρούσης έφυγε τραυματίας για τα αποδυτήρια, λόγω της μέσης του. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με επιμέρους σκορ μόλις 7-10 και με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο ισόπαλες με 43-43.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα και με σερί 5-0 προηγήθηκε με 48-43 στο πρώτο δίλεπτο. Με τον Τζέιμς... σεληνιασμένο να σημειώνει δύο σερί τρίποντα ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά του στους εφτά (55-48) στα 6 λεπτά, ενώ ο Ρίβερς με νέο τρίποντο έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στους δέκα (58-48). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με δύο σερί τρίποντα από Μάντζαρη και Σπανούλη μείωσε στους 4 σε διάστημα ενός λεπτού.

Το ματς έσπασε καρδιές και ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 63-62 στα 33 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να χάνει πολλές ευκαιρίες νωρίτερα να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Ο Πρίντεζης στα 13 δευτερόλεπτα έκανε το 64-62 με 1/2 βολές, ο Τζέιμς αστόχησε αρχικά σε δίποντο και στη συνέχεια σε τρίποντο και ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη, να κάνει το 2-1 και πηγαίνει την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για ματς τίτλου.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36-33, 43-43

Keywords
Τυχαία Θέματα