Κωνσταντινούπολη: Έκτακτα μέτρα στο "Σινάν Ερντέμ" - "Όχι διακριτικά" λέει ο Ολυμπιακός


Ιδιαίτερη ανησυχία στην αστυνομία αλλά και στους φιλάθλους όλων των ομάδων και όχι μόνο του Ολυμπιακού, έχει φέρει η επίθεση χούλιγκανς της Φενέρμπαχτσε σε οπαδούς του Ολυμπιακού το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλατεία Ταξίμ.

Στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός εν όψει των αγώνων του Final Four και φυσικά για το γεγονός πως στο γήπεδο θα

υπάρχουν χιλιάδες οπαδοί της Φενέρ, αλλά και πολλοί του Ολυμπιακού, με την αστυνομία να φοβάται αντίποινα και την Euroleague να λαμβάνει έκτακτα μέτρα προκειμένου να μην τιναχθεί στον αέρα η διοργάνωση, που αποτελεί κάθε χρόνια μια γιορτή για το μπάσκετ.

Η μεγαλύτερη ανησυχία έγκειται στο γεγονός πως είναι πολύ πιθανό Τούρκοι και Έλληνες να κάθονται ακόμα και δίπλα δίπλα, κάτι που μπορεί να φέρει οποιαδήποτε στιγμή την... έκρηξη, ιδιαίτερα μετά τα επεισόδια στην Ταξίμ, που είχαν σαν αποτέλεσμα δύο μαχαιρωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού και συνολικά πέντε τραυματίες.

Η παράκληση της ΚΑΕ

Από τον επίσημο Ολυμπιακό επίσης εκφράζουν ανησυχία, κυρίως για να επιστρέψουν όλοι σώοι και αβλαβείς στην Ελλάδα. Στον Ολυμπιακό έλεγαν προς τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν με διακριτικά της ομάδας.

Η φωτογραφία - πρόκληση των Τούρκων

Παράλληλα, λίγη ώρα μετά την επίθεση στους οπαδούς του Ολυμπιακού, χούλιγκανς της Φενέρ ανέβασαν στο διαδίκτυο μια φωτογραφία με κρυμμένα τα πρόσωπά τους, στην οποία ωστόσο επιδεικνύουν όλα τα... πολεμοφόδια και βρίζουν τους Ολυμπιακούς στα ελληνικά.

Δείτε τη φωτογραφία:



Νωρίτερα στην πλατεία Ταξίμ χούλιγκανς της Φενέρμπαχτσέ επιτέθηκαν σε φιλάθλους του Ολυμπιακού και μαχαίρωσαν έναν στο πόδι, ενώ χτύπησαν άλλον έναν στο πρόσωπο. Οι Τούρκοι είχαν επάνω τους λάμες, μαχαίρια και πέτρες.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα, τέσσερις Τούρκοι συνελήφθησαν από την αστυνομία, ενώ οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την γειτονική χώρα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού δέχτηκαν χτυπήματα και ένας από αυτούς τραυματίστηκε στο κεφάλι. Όπως μεταδίδει ο τουρκικός τύπος, στους οπαδούς του Ολυμπιακού βρέθηκε και μαχαίρι, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι επίσημα μέχρι στιγμής.

Στα επεισόδια χρησιμοποιήθηκαν βεγγαλικά και καπνογόνα, ενώ το κυνηγητό και οι συμπλοκές έγιναν γύρω από την πλατεία. Όπως αναφέρεται στην Τουρκία, οι Τούρκοι ήταν οπαδοί της Φενερμπαχτσέ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει εκτονωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα