Κωνσταντινούπολη: Ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων λόγω χιονοθύελλας

12:06 7/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Τρομερή ταλαιπωρία για χιλιάδες τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη έχει προκληθεί από την Παρασκευή λόγω της χιονοθύελλας που υπάρχει από χθες στην τουρκική πόλη και που είχε ως συνέπεια να ακυρωθούν πάνω από 500 αεροπορικές πτήσεις στα αεροδρόμια Ατατούρκ και Σαμπίχα Γκεκτσέν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dogan, καθώς εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών επηρεάζεται η ορατότητα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, 5.900 ταξιδιώτες αναγκάστηκαν να καταλύσουν σε ξενοδοχεία χθες το βράδυ μετά την ακύρωση των πτήσεών τους.

Τέσσερις διεθνείς πτήσεις --από την Ινδία, της

Μαλδίβες, τη Νότια Αφρική και το Βιετνάμ-- με προορισμό την Κωνσταντινούπολη τελικά αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο Γκαζιαντέπ, στη νότια Τουρκία.


Από χθες το βράδυ περίπου 40 πόντοι χιόνι έχουν καλύψει την Κωνσταντινούπολη δημιουργώντας προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Το λιμενικό διέκοψε τη ναυσιπλοΐα στον Βόσπορο, ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται τα φέρι που συνδέουν την ασιατική με την ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης ανακοίνωσαν επίσης ότι αναστέλλονται τα δρομολόγια για σήμερα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα, αν και η χιονοθύελλα θα κοπάσει το απόγευμα. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν κάτω από το μηδέν για αρκετές ημέρες ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα