Κι άλλη ποινή στον Κάρλος το Τσακάλι


Σημερινή απόφαση καταδικάζει σε επιπλέον ισόβια κάθειρξη τον γνωστό τρομοκράτη ''Κάρλος το Τσακάλι'', ενός θρύλου του οργανωμένου εγκλήματος που έδρασε την δεκαετία του '70. Το ειδικό κακουργιοδικείο του Παρισιού ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος την προηγουμένη είχε ζητήσει την αυστηρότερη ποινή του γαλλικού δικαίου σε βάρος του 67χρονου Κάρλος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές σε ισόβια και από το 1994 είναι φυλακισμένος στη Γαλλία.

Δεν έχω DNA,

δακτυλικά αποτυπώματα ούτε εικόνες από κάμερες επιτήρησης, είπε ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Όμως η λογική επιτρέπει να απορρίψουμε κάθε εύλογη αμφιβολία. Έχω την πεποίθηση πως ο Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες (όπως είναι το πραγματικό όνομα του Κάρλος), είναι πράγματι ο δράστης αυτής της εγκληματικής επίθεσης.

Για την πλευρά της υπεράσπισης του Κάρλος που ζήτησε την αθώωσή του, τίποτε στον φάκελο της υπόθεσης δεν επιτρέπει να συμπεράνει κανείς με βεβαιότητα την ενοχή του κατηγορουμένου. Μάρτυρες που δεν θυμούνται πια τα γεγονότα, θύματα που έχουν πλέον φύγει από τη ζωή, εμπειρογνώμονες που έχουν αντικατασταθεί: η δίκη αυτή κατέδειξε τη δυσκολία να εκδικαστεί μια τόσο παλιά υπόθεση. O Κάρλος, παίρνοντας τον λόγο για μια τελευταία φορά πριν από την ετυμηγορία, κατήγγειλε τον παραλογισμό μιας δίκης που γίνεται 43 χρόνια μετά τα γεγονότα» και δήλωσε πως είναι έτοιμος να ασκήσει έφεση, αν καταδικαστεί.

Σημειώνεται πως η επίθεση στο Drugstore Publicis είναι η παλαιότερη για την οποία κατηγορεί τον Κάρλος η γαλλική δικαιοσύνη και η τελευταία για την οποία δικάσθηκε στη Γαλλία, από τις 13 Μαρτίου. Στις 15 Σεπτεμβρίου 1974, ένας άνδρας πέταξε μια χειροβομβίδα από το εστιατόριο του Drugstore, στον ημιώροφο, προς την εμπορική γκαλερί που βρισκόταν από κάτω. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 34 τραυματίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα