Κέρδη για τη Volkswagen εν αναμονή του διακανονισμού με τις ΗΠΑ


Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της Volkswagen, χάρη στην είδηση ότι η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται κοντά σε διακανονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο χειραγώγησης των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων.

Η Volkswagen (VW) ανακοίνωσε χθες μετά το κλείσιμο

του χρηματιστηρίου ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για διακανονισμό ύψους 4,3 δισεκ. δολαρίων και ότι σκοπεύει να δηλώσει ένοχη στις κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος που τη βαρύνουν.

"Η θετική είδηση είναι ότι η VW κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για να επιλύσει το θέμα του dieselgate στις ΗΠΑ αλλά ο οικονομικός αντίκτυπος φαίνεται υψηλότερος απ’ ό,τι ανέμεναν μέχρι στιγμής οι κεφαλαιαγορές", ανέφερε σε σημερινό σημείωμά του ο αναλυτής της DZ Bank Μίκαελ Πούντσετ.

Ο γερμανικός όμιλος είπε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της συμφωνίας στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 18,2 δισεκ. ευρώ που έχει επιμερίσει η εταιρία για να καλύψει το κόστος της υπόθεσης, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμα υπολογίσει τον αντίκτυπο που θα έχει η συμφωνία στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα