Καλιφόρνια: Ισχυροί άνεμοι και ξηρασία "ευνοούν" την πυρκαγιά Τόμας (pics)


Η πυρκαγιά "Τόμας" που κατακαίει την Καλιφόρνια έχει διανύσει 43 χλμ. αφότου ξέσπασε στις 4 Δεκέμβρη και είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της αμερικανικής πολιτείας.

Η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έχει κάψει περισσότερα από 953 τετραγωνικά χιλιόμετρα στις κομητείες Βεντούρα και Σάντα Μπάρμπαρα. Η πυρκαγιά Τόμας έχει καταστρέψει μέχρι τώρα 701 σπίτια και έχει εκτοπίσει περισσότερους από 94.000 ανθρώπους και οι προσπάθειες κατάσβεσης έχουν κοστίσει περισσότερα από 55 εκατομμύρια δολάρια

Η

πυρκαγιά, το 25% της οποίας έχει τεθεί υπό έλεγχο, θα συνεχίσει να απειλεί τις παραλιακές κοινότητες Σάντα Μπάρμπαρα, Καρπιντέρια, Σάμερλαντ και Μοντεσίτο καθώς αναμένεται να συνεχιστούν οι ισχυροί άνεμοι και η υγρασία να είναι μικρότερη του 10% έως την Παρασκευή, σύμφωνα με το Cal Fire και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ορισμένοι από τους 7.800 πυροσβέστες που μάχονταν κατά της πυρκαγιάς εκμεταλλεύτηκαν τις καλύτερες καιρικές συνθήκες προκειμένου να ανάψουν ελεγχόμενες φωτιές σε ένα φαράγγι κοντά στην Καρπιντέρια ώστε να αποτρέψουν την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς, δήλωσε ο αρχιπυραγός Στιβ Κονσιάλντι.

Στην Ουάσινγκτον, όπου μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων συνάντησαν τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για να συζητήσουν την κρίση, η βουλευτής Τζούλια Μπράουνλι δήλωσε πως στην περιοχή έχουν φθάσει όλες οι δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που μπορεί να πάρει άλλη μια εβδομάδα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο. Η περιοχή στην οποία εκλέγεται περιλαμβάνει τη Βεντούρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα