Πλειστηριασμοί: Ένταση στο Ειρηνοδικείο ανάμεσα σε ΜΑΤ και μέλη του «Δεν Πληρώνω».


Τα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω" επιχείρησαν να εμποδίσουν τους συμβολαιογράφους και τους δικηγόρους να μπουν στις αίθουσες του δικαστηρίου προκειμένου να γίνουν πλειστηριασμοί όταν παρενέβησαν άνδρες των ΜΑΤ.

Οι άνδρες των ΜΑΤ πλέον δεν επιτρέπουν την πρόσβαση παρά μόνο στους συμμετέχοντες στους πλειστηριασμούς. Επικεφαλής των διαδηλωτών

είναι ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης που κατήγγειλε την κυβέρνηση για υποκρισία.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν δύο συμβολαιογράφοι που επιχείρησαν να μπουν απωθήθηκαν από τα μέλη του Δεν πληρώνω. Ακολούθησε έντονος διάλογος και φωνές με το συγκεντρωμένο πλήθος να αποκαλεί τους συμβολαιογράφους κοράκια. Στα δικαστήρια έχουν παραταχθεί κλούβες, δεκάδες αστυνομικοί και λαμαρίνες που έχουν "φράξει" την είσοδο

Κανονικά οι πλειστηριασμοί μεταξύ ιδιωτών
Κανονικά γίνονται σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αλλά και εκείνοι μεταξύ ιδιωτών. Αυτοί που εξαιρούνται μετά την χθεσινή απόφαση των συμβολαιογράφων σε Αττική, Πειραιά και νησιά Αιγαίου είναι οι πλειστηριασμοί που αφορούν σε δημόσια ταμεία και τράπεζες.

Συγκεκριμένα, η αναβολή των πλειστηριασμών αφορά σε πλειστηριασμούς «με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία«. Αντιθέτως, «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά«.

Έδιωξαν ήδη δύο συμβολαιογράφους
Τα αίματα δεν άργησαν να «ανάψουν». Συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο αλλά εμποδίστηκαν! «Είσαι ένα κοράκι» φώναζε το πλήθος σε συμβολαιογράφο που επιχείρησε να μπει στο Ειρηνοδικείο.

Στιγμές αργότερα εμποδίστηκε και δεύτερη συμβολαιογράφος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν την είσοδο ακόμη και στους δημοσιογράφους που επιχειρούν να «καλύψουν» το γεγονός.

Πλειστηριασμοί: Οι συμβολαιογράφοι χθες είχαν αποφασίσει αναβολή
Οι συμβολαιογράφοι που ανήκουν στη περιφέρεια του του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, αποφάσισαν χθες, Τρίτη 12.12.2017 να αναβληθούν οι πλειστηριασμοί.

Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Αναβάλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.

Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά. Η ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.

Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές. Κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωσή τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα