Κάλεσμα Πούτιν σε Τραμπ για συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών Ρωσίας - ΗΠΑ


Την ώρα που ο Ντόναλτ Τραμπ εξακολουθεί να βάλλεται από το εσωτερικό των ΗΠΑ για τις σχέσεις του επιτελείου του με τη Ρωσία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα «πονοκέφαλο» στον Αμερικανό πρόεδρο καθώς έστειλε την Πέμπτη μήνυμα συνεργασίας των μυστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφαλείας Ρωσίας - ΗΠΑ.

«Ελπίζουμε πως αργά ή γρήγορα θα αρχίσει η διαδικασία για να έχουμε και πάλι μια κανονική σχέση εργασίας

με την Ουάσινγκτον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

«Χάνουμε χρόνο σε ό,τι αφορά την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων. Επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα που είναι τέτοιας τάξης που ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε η Ρωσία μπορούν να επιλύσουν αποτελεσματικά μόνες τους.»

Ο Πεσκόφ απαντούσε σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας έρευνας στις ΗΠΑ σχετικά με την παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε πως δεν γνωρίζει για τις εκκλήσεις να διεξαχθεί έρευνα και πως είναι εσωτερικό θέμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού προειδοποίησε σήμερα, απαντώντας στον επικεφαλής του Πενταγώνου Τζέιμς Μάτις, πως κάθε αμερικανική προσπάθεια διαλόγου με τη Ρωσία "στη βάση μιας σχέσης ισχύος" θα αποτύχει.

«Είμαστε έτοιμοι να εγκαθιδρύσουμε μια εταιρική σχέση με το Πεντάγωνο. Όμως οι προσπάθειες να οικοδομηθεί αυτός ο διάλογος πάνω σε μια σχέση ισχύος με τη Ρωσία δεν έχει κανένα μέλλον», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σοϊγκού.

Ο Ρώσος υπουργός αντιδρούσε σε δηλώσεις που έκανε χθες ο Τζέιμς Μάτις, ο οποίος είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ «πρέπει να είναι ρεαλιστές στις προσδοκίες (τους) και να διασφαλίσουν ότι οι διπλωμάτες (τους) διαπραγματεύονται από θέση ισχύος» με τη Μόσχα.

«Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Συμμαχία προσπαθούν να εργαστούν με τη Ρωσία, οφείλουμε την ίδια στιγμή να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας αν η Ρωσία επιλέξει να δράσει αντίθετα προς το διεθνές δίκαιο», δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ενώπιον των ομολόγων του των υπολοίπων 27 χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται πριν από μία συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Μπακού οι αρχηγοί του ρωσικού και του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατού.

Keywords
Τυχαία Θέματα