Κ. Καθηγητά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι περισσότερο Έλληνας από πολλούς (pics&vid)


"Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας. Έως εδώ". Με αυτό το απίστευτα ρατσιστικό σχόλιο σχολίασε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο καθηγήτης Ευάγγελος Μαρκόπουλος. Κοτζάμ καθηγητής Πανεπιστημίου, ο οποίος διδάσκει σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του Λονδίνου.

Το σχόλιο ήρθε κάτω από ανάρτηση βίντεο όπου ο Αντετοκούνμπο τραγουδούσε τον Εθνικό Ύμνο με τους Έλληνες στο Κλίβελαντ. Φυσικά, στο σχόλιο του Μαρκόπουλου υπήρξε αντίδραση.

«Δεν σας επιτρέπω να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο στον τοίχο μου. Ο μαύρος που το παίζει Έλληνας;;;;;;; Και χρησιμοποιείτε χυδαίες

λέξεις και διδάσκετε; Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς διδάσκετε!!» ήταν η απάντηση της δημοσιογράφου που είχε κάνει τη σχετική ανάρτηση, ενώ κάποιος άλλος κατηγόρησε τον καθηγητή για ρατσισμό. «Στους φοιτητές σας διδάσκετε ρατσισμό;;;».



Τι έκανε ο Μαρκόπουλος. Το συνέχισε: «Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας. Έως εδώ. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα @ρχιδι@ του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας», έγραψε, χωρίς να δείξει ίχνος μεταμέλειας για όλα όσα υποστήριζε και με τα οποία κατηγορεί τον Γιάννη πως δεν είναι Έλληνας, χαρακτηρίζοντας τον μαύρο.

Δεν ξέρουμε πόσο... Έλληνας νιώθει ο κ. Μαρκόπουλος μετά τα όσα υποστήριξε. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα διδάξει στους φοιτητές του Πανεπιστημίου στο οποίο βρίσκετε. Δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό διαχωρίζει ανθρώπους και αν παίζει ρόλο στο μυαλό του αν ένας άνθρωπος είναι άσπρος, μαύρος ή κίτρινος.

Ξέρουμε, όμως, ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πολύ περισσότερο Έλληνας και από εκείνον και από πολλούς ακόμα. Τιμάει την Ελλάδα, τιμάει την ελληνική σημαία, τιμάει τον ελληνισμό. Και το κάνει από τότε που ήταν παιδάκι μικρό, πριν τον μάθει όλος ο πλανήτης, όπως σήμερα. Διότι τον Γιάννη τον ξέρει όλος ο πλανήτης και τον ξέρει ως τον Έλληνα που γράφει ιστορία στο NBA. Πιθανόν ο καθηγητής να ζήλεψε τον Γιάννη και την υστεροφημία του και να θέλησε να κλέψει κάτι από τη δόξα του.

Οι φωτογραφίες του Γιάννη και η περηφάνια του με την ελληνική σημαία, όμως, θα είναι για πάντα εκεί. Για να θυμίζουν στον κάθε Μαρκόπουλο ποιος είναι, τι πρεσβεύει και πόσο τιμά τον ελληνισμό.

Όταν ακόμα ήταν μικρό παιδί του Δημοτικού



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την οικογένειά του τη βραδιά που επιλέχτηκε απ' τους Μπακς. Ήταν εκεί με την ελληνική σημαία



Ο Γιάννης πριν γίνει διάσημος. Με τη φανέλα του Φιλαθλητικού, παρελαύνει με την ελληνική σημαία στου Ζωγράφου, κοιτώντας τη με καμάρι



Στο διαγωνισμό καρφωμάτων του NBA, που έλαβε μέρος, δεν έλειψε η ελληνική σημαία, την οποία κρατούσαν οκτώ κοπέλες ντυμένες Καρυάτιδες, διαφημίζοντας την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο



Με τον Κώστα Παπανικολάου ποζάρουν με την ελληνική σημαία πριν από μεταξύ τους παιχνίδι στο NBA



Στα "Αντετοκούμπρος" παρέα με τον αδερφό του Θανάση. Εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου



Με Έλληνες της Αμερικής



Στο All Star Game τυλιγμένος με την ελληνική σημαία



Και φυσικά, η μεγάλη στιγμή σεβασμού προς την ελληνική σημαία, όταν αρνήθηκε να την υπογράψει

Keywords
Τυχαία Θέματα