Ηλεκτρικά: Όλα βαίνουν καλώς


Πάνω από 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα έχουν μπει στη ζωή μας. Στους δρόμους όλου του κόσμου. Ηλεκτρικά, όλων των ειδών. Μικρά, μεγάλα, σπορ και φορτηγά. Η Mercedes-Benz επενδύει σε όλους τους τομείς. Από την ηλεκτροκίνηση έως και τα φορτηγά, εκεί όπου διαπρέπει τα τελευταία χρόνια. Μόνο οι επερχόμενες επενδύσεις της στα ελαφρά της επαγγελματικά οχήματα θα αγγίξουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2018.

Σε οικολογικά μονοπάτια συνεχίζει να βαδίζει και η πρωτοπόρος Toyota, η οποία θα συνεχίσει

να πλασάρει ακόμη και τα πιο μικρά της μοντέλα με υβριδικό σύνολο. Το νέο Yaris θα διαθέτει ένα βελτιωμένο υβριδικό σύνολο, που μειώνει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου χωρίς να θυσιάζονται οι επιδόσεις. Φουλ στην οικολογία τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο στους δημόσιους δρόμους αλλά και στις πίστες. Όπως στην Formula1, που θα αποκτήσει έναν ισχυρό αντίπαλο. Την ηλεκτροκίνητη Formula Ε, εκεί, όπου προσφάτως και η BMW θα προμηθεύει τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια έως το 2021.

Η ηλεκτροκίνηση δείχνει το δρόμο και πολλές φορές αναγκάζει ακόμη και τις πιο ακριβοθώρητες φίρμες με πανάκριβα super cars μοντέλα στο οπλοστάσιο τους να κάνουν στροφή 180 μοιρών, μόνο και μόνο για να επιβιώσουν. Όπως η Aston Martin, που είχε φθάσει πριν από μερικά χρόνια στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και πλέον προσαρμόζεται με τα νέα δεδομένα και βάζει στην παλέτα των μοντέλων της την ηλεκτροκίνηση – ως σανίδα σωτηρίας.

Η Aston Martin θα κυκλοφορήσει το αργότερο σε δύο χρόνια το ηλεκτρικό Rapide, super car που, όπως δήλωσε στέλεχος της φίρμας, θα την αναγκάσει να «θυσιάσει» την αντίστοιχη βενζινοκίνητη έκδοση με τον «λαίμαργο» και ρυπογόνο κινητήρα βενζίνης των 6.000 κ.εκ. Η ηλεκτροκίνηση τρέχει, με τις εταιρείες να επενδύουν με ταχύτατους ρυθμούς, που θα μας καταπλήξουν ευχάριστα τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα