Η Μικαέλα Δαρμάνη επί σκηνής στο «Θέσις 7, στο Μοναστηράκι


Τη Μικαέλα Δαρμάνη, τη γνώρισα πριν κάποιους μήνες όταν με τον Κώστα Παρίσση το καλοκαίρι που μάς πέρασε την άκουσα για πρώτη φορά στον υπέροχο και ατμοσφαιρικό χώρο του Θέσις 7, στο Μοναστηράκι.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Ζεστός άνθρωπος και γεμάτος καλοσύνη και απλότητα, με κέρδισε. Ομολογώ πως δεν ήξερα πολλά πράγματα για την επαγγελματική της πορεία και έτσι την ρώτησα πώς ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα κάτι που θα ήθελα να το μοιραστώ με τους

αναγνώστες μας.

Πάνω στη σύντομη κουβέντα μας μού ανέφερε πως γράφτηκε στη θεατρική σχολή Ίασμος όπου δίδασκαν οι εξαίρετοι Βασίλης Διαμαντόπουλος, Πέμη Ζούνη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Θέμις Μπαζάκα, και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. Εκεί οι καθηγητές της την άκουσαν να τραγουδά και την προέτρεψαν να ασχοληθεί σοβαρά και με το τραγούδι.

Από τότε η πορεία της είναι σταθερά ανοδική και η βελούδινή της φωνή μάς ταξιδεύει είτε τραγουδά ελληνικά τραγούδια, είτε ξένου ρεπερτορίου.

Εξαρχής είδαμε την Μικαέλα να συνεργάζεται μονάχα με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως είναι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Δημήτρης Σταρόβας, η Ευρυδίκη, Ελένη Πέτα, ο Μπάμπης Στόκας, ο Γιάννης Βαρδής, ο Αντώνης Γούναρης, οι Domenica, ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ο αξέχαστος Σάκης Μπουλάς κ.α.

Εμφανίστηκε σε μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους στην Αθήνα όπως είναι η "Ακτή Πειραιώς", η "Πύλη Αξιού", η "Αρχιτεκτονική", το "Οξυγόνο", επίσης έχει εμφανιστεί και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αυστηρής επιλογής των μουσικών που την συνοδεύουν, τα live της έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και όσοι έχουν βρεθεί σε αυτά δημιουργούν ένα φανατικό κοινό.

Και παρόλο που η Μικαέλα έγινε γνωστή με τις επιτυχημένες ακουστικές διασκευές του παρελθόντος όπως το «Μη τον ρωτάς τον ουρανό», «Ας ερχόσουν για λίγο» , «Συ μου χάραξες πορεία» και «Αναπνοή μου» εντούτοις αυτό το ρεπερτόριο αποτελεί ένα μόνο μέροςστις ζωντανές της εμφανίσεις.

Από το «Καίγομαι» και την «Αχάριστη» στο «Lightmyfire» και στο «Μισιρλού» και από το «Αυτή η νύχτα μένει» και το «Τσάι γιασεμιού» στο «Nah ,nah,nah» και στο «Sodade» , η Μικαέλα ξαφνιάζει με τις ρεπερτοριακές ακροβασίες και συναρπάζει.

Πρόσφατα η Μικαέλα έδωσε άλλο ένα δείγμα δισκογραφικής γραφής ερμηνεύοντας το τραγούδι «Ώρες» του Αντώνη Δημητρίου(ιστορικό μέλος των Ενδελέχεια). Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει στον προσωπικό άλμπουμ του Αντώνη Δημητρίου.

Οι μουσικοί που θα συνοδέψουν τη ΜικαέλαΔαρμάνη στο «Θέσις 7» είναι οι:

Τσαγκαλίδης Αβραάμ στις ενορχηστρώσεις και τα πλήκτρα, ο ΚωνσταντινοςΚιλαζόγλου κιθάρα και έγχορδα, ο Στάθης Λόντος στο μπάσο, και ο Αντώνης Φίλις στα τύμπανα.

Υπεύθυνος ηχοληψίας Γιάννης Πρωτόπαππας, εικαστική παρεμβολή Βάνα και Δήμητρα Μπαφαλούκου ενώ την φωτογραφία της αφίσας επιμελήθηκε ο Γιώργος Μυριαγκός από το Athens Art Studio. Graphic Designer-Δημήτρης Παγγές.

Το να ακούς και να απολαμβάνεις live τόσο ωραίες φωνές και τραγούδια είναι κάτι που διαφημίζει τη χώρα μας (μη ξεχνάτε πως το «Θέσις 7» είναι στην καρδιά του Μοναστηρακίου). Ο χώρος είναι πολύ ατμοσφαιρικός και κατάλληλος για μουσικές βραδιές. Διαθέτει τραπεζάκια στον πεζόδρομο που μπορεί να ξαποστάσεις και να ταξιδέψεις υπό τους ήχους των ακουσμάτων ή να βρεθείς στο επίκεντρο της βραδιάς, άρα στο πανέμορφο και ρομαντικό εσωτερικό.

Θέσις 7 : Αγ. Φιλίππου 7, Μοναστηράκι

Keywords
Τυχαία Θέματα