Γιώργος Καμίνης: Να πάμε για μια καινούργια Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργίας


«Να πάμε για μια καινούργια Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργίας και της καινοτομίας. Πιστεύω ότι σε αυτό θα συμβάλλει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό η δημιουργία του μεγάλου κόμματος της κεντροαριστεράς». Αυτά τόνισε σήμερα από τα Τρίκαλα ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα Γιώργος Καμίνης.

Όπως

είπε «το κόμμα αυτό πάμε να το φτιάξουμε ένα κόμμα ενωμένο και επειδή θα είναι ενωμένο, θα γίνει και μεγάλο γιατί έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό στο πολιτικό σύστημα», για να καταλήξει: «Από αυτή την άποψη, η ευθύνη όλων που συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα, κυρίως των υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής, είναι μια ευθύνη ιστορική».

Νωρίτερα ο κ. Καμίνης είχε τονίσει ότι, «στα Τρίκαλα κλείνω την περιοδεία που κάνω στη Θεσσαλία η οποία άρχισε από τα Φάρσαλα. Και αυτό που πρέπει να πω είναι ότι βλέπω μια περιοχή ολόκληρη, η οποία διανύει μια μεταβατική φάση, από ό,τι κατάλαβα», προσθέτοντας: «Εδώ βλέπεις την Ελλάδα της χρεοκοπίας, του χθες, το πώς λειτούργησε, αυτό το πρόβλημα με τις καλλιέργειες, με τις επιδοτήσεις, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, την έλλειψη μεταποίησης, βλέπω εδώ προϊόντα τα οποία μας έρχονται από την Τουρκία ενώ η πρώτη ύλη είναι από εδώ, όπως είχα δει και στην Πελοπόννησο, αυτά όλα πρέπει να αλλάξουν".

Για το τι θα πράξει σε κομματικό επίπεδο, αν εκλεγεί στην ηγεσία της κεντροαριστεράς, ποιες θα είναι οι πρώτες προτεραιότητες , ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι το πρώτο που θα κάνει είναι ότι θα καλέσει όλους τους συνυποψηφίους του να συζητήσουν, να αναλάβουν ρόλους ευθύνης κι αυτοί, γιατί η εποχή των αρχηγικών κομμάτων έχει περάσει, όπως χαρακτηριστικά είπε. Θα υπάρχει , διευκρίνισε, φυσικά ο επικεφαλής, θα έχει την ύψιστη ευθύνη, αλλά δεν πάμε για αρχηγικά κόμματα, πάμε για κόμματα δημοκρατικά. Πάμε για κόμματα στα οποία να λειτουργούν πραγματικά τα συλλογικά όργανα.

Keywords
Τυχαία Θέματα