Γιώργος Καμίνης: Αυτό είναι το πολιτικό του σχέδιο για την Κεντροαριστερά


Ο υποψήφιος για την Κεντροαριστερά, Γιώργος Καμίνης, καθιστά σαφές πως ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι ένα αδιαπράγματευτο σημείο αναφοράς και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να διαδραματίσει ξανά σημαντικό ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Παράλληλα, επισημαίνει το έργο και την ιστορική σημασία της προοδευτικής παράταξης για την Ελλάδα,.

Θεωρεί ότι ο κύριος πολιτικός στόχος της παράταξης είναι να οδηγήσει το κομματικό σύστημα σε μια αντιστοίχιση με τα κοινωνικά αιτήματα της νέας εποχής μετακινώντας το από το σημερινό πολωτικό σχήμα που είναι συνέχεια του δημαγωγικού διλήμματος μνημόνιο -αντιμνημόνιο.

«Τα μέλη του νέου κόμματος θα αποφασίζουν δημοκρατικά και θα συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς, ανισότητες ή σχέσεις εξάρτησης» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζει πως κλειστοί κομματικοί μηχανισμοί πρέπει να διαρραγούν και να ανοιχθεί το κόμμα στην κοινωνία, εντάσσοντας όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες στη διαδικασία.

Ο ίδιος ζητά από τον κόσμο της προοδευτικής παράταξης τη συμμετοχή και πιστεύει ότι το πεδίο της μάχης είναι μεταξύ των δυνάμεων του χθες και αυτών του αύριο. Το κάλεσμα αφορά όλους, η μάχη αφορά την υπεράσπιση αλλά και τη νίκη των πολιτικών προοδευτικών αξιών.

Αυτό είναι το σχέδιο του Γιώργου Καμίνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα