Γιάννης Μώραλης: Δύσκολη η κατάσταση με την πετρελαιοκηλίδα


«Αυτή η σύσκεψη έγινε σχετικά καθυστερημένα» είπε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στην σύσκεψη που διεξήχθη στο υπουργείο Ναυτιλίας για την πετρελαιοκηλίδα και τη ρύπανση στον Σαρωνικό.

«Εγώ ενημερώθηκα χθες 3.30 το απόγευμα από τυχαίο τηλεφώνημα και από κει και πέρα άρχισε η επικοινωνία μου με τον Αρχηγό του Λιμενικού με τον κ. Ράπτη», δήλωσε ο κ. Μώραλης στον Real FM.

«Νομίζω ότι δεν γνώριζαν

ότι ξέφυγε η κατάσταση από τα φράγματα της Σαλαμίνας και κατευθύνονται προς τον Πειραιά», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του δήμαρχου Πειραιά.

«Έτσι καθυστερημένα το ανέγνωσαν και καθυστερημένα ενημερωθήκαμε. Δεν ενημερώθηκα επισήμως από το αρμόδιο υπουργείο, είτε Ναυτιλίας είτε το ΥΠΕΚΑ είτε το Λιμενικό Σώμα. Ενημερώθηκα τυχαία, πήρα τον Αρχηγό του Λιμενικού και από κει και πέρα είχα μία συστηματική συνεργασία και επικοινωνία μέχρι το βράδυ μαζί του», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν εδώ δύο-τρία πράγματα που είναι αντικειμενικά. Κατ' αρχήν πρόκειται για μία πολύ μεγάλη οικολογική καταστροφή, η οποία έχει ξεπεράσει τη Γλυφάδα και κατευθύνεται προς τη Βούλα, το δεύτερο είναι πως δεν γνωρίζουμε ακριβή χρόνο αποκατάστασης ή αν θέλετε καθαρισμό υδάτων και ακτών και το πιο κρίσιμο αν θα μείνει αποτύπωμα από αυτή την πετρελαιοκηλίδα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα